Armata siriană a intrat în Palmira. ISIS riscă să piardă controlul deșertului

Forțele guvernamentale siriene au intrat joi în Palmira, încercând să elibereze orașul din mâinile jihadiștilor grupării Statul Islamic (SI), a relatat televiziunea de stat siriană, citată de Reuters.

Trupele au ajuns în 'inima' Palmirei, a relatat canalul de televiziune Ikhbariya, care a difuzat însă imagini numai din afara orașului istoric, ocupat de Statul Islamic din luna mai anul trecut.

Se duc lupte pe străzile Palmirei, considerată 'perla' deșertului sirian, a relatat corespondentul RIA Novosti din teren. Grupuri de asalt ale rebelilor 'Șoimii pustiului' sunt antrenate în prezent în lupte care se dau în partea de vest a orașului Palmira.

Principalele forțe ale armatei siriene și rebelii au ocupat toate înălțimile strategice din jurul Palmirei. Ofensiva este complicată de furtuna de nisip.

[citeste si]

Susținută de aviația rusă, armata siriană a început la 7 martie o bătălie pentru preluarea controlului asupra acestui oraș antic înscris de UNESCO în Patrimoniul cultural universal și care a fost ocupat de Stat Islamic în mai 2015.

Această bătălie este capitală pentru regim întrucât recucerirea Palmirei i-ar permite să preia controlul asupra deșertului sirian și să ajungă mai la est de frontiera cu Irakul, controlată de jihadiști.

De când a ocupat vechiul oraș, Statul Islamic a distrus mai multe comori arheologice precum celebrul Arc de triumf, templele Bel și Baalshamin sau turnurile funerare, toate simboluri ale înfloririi acestui oraș în primele secole d.Ch. (Sursa Agerpres)

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel