Armata Rusiei la granița Ucrainei. Tancurile pot fi văzute pe Google Maps / foto

Serviciul Google Maps a actualizat imaginile satelitare pentru anul 2022.

Anul trecut, Kremlinul a mutat peste 100.000 de soldați din districtele militare de sud, vest, nord și centru către Ucraina. Aceștia sunt mobilizați în tabere uriașe de-a lungul graniței ruso-ucrainene și în Crimeea ocupată.

Săptămâna trecută, experții militari au privit uimiți Rusia cum, într-un tur de forță logistic, și-a mutat armata din districtul militar de est pentru a se desfășura la granița de vest, la granița cu Ucraina. Trenurile parcurg 7.000 de kilometri, pe legendara rută feroviară transsiberiană, în direcția Ucrainei și țărilor NATO (vezi imaginile AICI).

Efectivele militare pet fi văzute pe Google Maps

Serviciul Google Maps și-a actualizat imaginile satelitare pentru partea de vest a Rusiei și a pus la dispoziția publicului o hartă actualizată la nivelul lunii ianuarie 2022 pentru această regiune. 

Astfel, într-o bază din apropierea orașului Kamensk-Șahtinski pot fi văzute efective militare de o amploare fără precedent, de la tancuri până la camioane de transport personal. Coordonatele la care pot fi văzute efectivele militare ale Federației Ruse sunt 48.272265, 40.261166.

De asemenea, alte capacități militare ruse au fost relocate de pe întregul teritoriu al țării către mai multe puncte din zona de graniță cu Ucraina, cât și către Belarus, acolo unde Vladimir Putin și Aleksandr Lukașenko spun că vor efectua exerciții militare comune în luna februarie.

NATO trimite forțe suplimentare în Europa de Est: Protejăm și apărăm toți aliații

Alianța nord Atlantică a precizat că își va consolida prezența pe flancul estic.

„Aliații NATO pun forțele în așteptare și trimit nave și avioane de luptă suplimentare către flancul estic, consolidând apărarea Aliaților, pe măsură ce Rusia își continuă consolidarea militară în jurul Ucrainei.

În ultimele zile, o serie de Aliați au făcut anunțuri cu privire la implementările curente sau viitoare. Danemarca trimite o fregată în Marea Baltică și urmează să desfășoare patru avioane de luptă F-16 în Lituania în sprijinul misiunii de poliție aeriană de lungă durată a NATO în regiune. Spania trimite nave pentru a se alătura forțelor navale NATO și ia în considerare trimiterea de avioane de luptă în Bulgaria. Franța și-a exprimat disponibilitatea de a trimite trupe în România sub comanda NATO. Țările de Jos vor trimite două avioane de luptă F-35 în Bulgaria din aprilie pentru a sprijini activitățile de poliție aeriană ale NATO în regiune și pune o navă și unități terestre în așteptare pentru Forța de răspuns a NATO. Statele Unite au precizat, de asemenea, că se gândesc să-și sporească prezența militară în partea de est a Alianței.

Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a declarat: „Salut că aliații contribuie cu forțe suplimentare la NATO. NATO va continua să ia toate măsurile necesare pentru a proteja și a apăra toți Aliații, inclusiv prin consolidarea părții de est a Alianței. Vom răspunde întotdeauna la orice deteriorare a mediului nostru de securitate, inclusiv prin consolidarea apărării noastre colective.”, precizează cei de la NATO (citește continuarea AICI).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play
DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel