GALERIE FOTO. Armata nord coreană a defilat în costume roșii de hazard biologic

În Coreea de Nord a avut loc o paradă militară neobișnuită, soldații defilând în costume roșii pentru hazard biologic. 

Coreea de Nord a organizat o paradă militară pentru a marca cea de-a 73-a aniversare a fondării statului comunist, dar nu a afișat nicio rachetă balistică, transmite BBC. Fotografiile publicate de agenția de mass-media a statului, ilustrând parada nocturnă au arătat în schimb soldați în marș și muncitori în costume de hazard biologic. 

Liderul Kim Jong-un, care arăta vizibil mai slab, a fost văzut în mulțime, oamenii nepurtând mască, îmbrățișând copii. Coreea de Nord suferă de o lipsă de alimente și o criză economică din ce în ce mai profundă din cauza pandemiei Covid-19. Joi, mass-media de stat a lansat imagini cu camioane de pompieri, tractoare și artificii la paradă.

Costume de hazard biologic în cadrul defilărilor

Într-o secțiune a paradei participanții au mărșăluit în ceea ce păreau a fi costume pentru hazard biologic, toate de un roșu aprins și măști de gaz, ceea ce poate fi un semn că a fost creată o forță specială pentru a preveni răspândirea Covid-19, potrivit corespondentului BBC. Defilările Coreei de Nord îndeplinesc două funcții.

În unele ocazii, acestea pot fi o modalitate de a prezenta noi echipamente militare și rachete balistice către opinia publică exterioară țării, sfidând sancțiunile internaționale. Dar cele mai multe sunt un mijloc de susținere a moralului intern, în special în perioadele dificile. Este, de asemenea, o modalitate de a ridica moralul și de a încuraja mulțimile să urmărească manifestările de forță în masă pentru a le înveseli, chiar dacă în unele părți ale țării au locuitorii au stomacul gol.

Unitatea specială hazmat roșie este deosebit de inedită și ar sugera că Phenianul dorește să le arate oamenilor că în ciuda faptului că țara susține că nu are cazuri de virus, continuă lupta împotriva răspândirii Covid-19. Phenian a organizat trei parade în decurs de 12 luni - neobișnuit de frecvente chiar și în Coreea de Nord. Riscul adunării maselor de mulțimi nemascate în capitală în timpul unei pandemii, într-o țară care nu a primit încă niciun vaccin, ar fi enorm, risc asumat, prin prezență, de liderul Kim Jong-un.

Vezi și: Kim Jong-un, apel NEAȘTEPTAT. Liderul cheamă la acțiune împotriva schimbărilor climatice

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel