Kim Jong-un, apel NEAȘTEPTAT. Liderul cheamă la acțiune împotriva schimbărilor climatice

Facebook - Kim Jong-un
Facebook - Kim Jong-un

Liderul nord coreean Kim Jong-un a lansat un apel neașteptat, chemând la acțiune împotriva schimbărilor climatice.

Liderul Coreei de Nord, Kim Jong-un, a cerut oficialilor să se ocupe de problemele aprovizionării cu alimente și a subliniat pericolul schimbărilor climatice. Taifunele anul trecut au avut un impact grav asupra culturilor vitale, în timp ce săptămâni de secetă urmate de ploi musonice abundente le-au deteriorat și în acest an.

El a spus că sunt necesare măsuri pentru a depăși „climatul anormal” și a cerut și oficialilor să abordeze problema secetei și a inundațiilor. Comentariile sale au venit joi, 2 septembrie, într-un discurs adresat Biroului Politic al partidului de guvernământ. Kim a spus că „pericolul” schimbărilor climatice a devenit „mai mare în ultimii ani, adăugând că trebuie luate„ acțiuni urgente ”. Kim a cerut, de asemenea, îmbunătățiri ale infrastructurii de gestionare a inundațiilor din țară, spunând: „Ameliorarea debitului râurilor, împădurirea pentru controlul eroziunii, întreținerea digurilor și proiectele de îndiguire contra mareelor” ar trebui prioritizate.

Economia Coreei de Nord, afectată de fenomenele meteo și sancțiuni internaționale

În afară de daunele provocate de dezastrele naturale, economia Coreei de Nord a fost puternic afectată de sancțiuni internaționale, precum și de închiderea frontierelor și blocaje dure pentru a preveni răspândirea Covid. Deși Coreea de Nord nu a raportat niciun caz COVID-19, țara și-a închis granițele și a impus blocaje. Închiderea frontierelor a afectat importurile vitale din China.

"Prevenirea epidemiei este o sarcină de o importanță capitală, care nu trebuie slăbită nici măcar un moment în situația actuală", a declarat dl Kim, potrivit presei de stat.

La începutul acestei săptămâni, ONU a declarat că statul nord corean a respins o ofertă de aproape trei milioane de doze de vaccin împotriva COVID-19. Un purtător de cuvânt a spus că țara a cerut ca dozele de vaccin să fie oferite către alte țări mai afectate, având în vedere lipsa globală de vaccinuri.

Vezi și: Nord-coreenii au putut viziona un meci de fotbal feminin de la JO 2020, la câteva zile după finalul evenimentului

Vezi și: Schimbările climatice pot duce la apariția fenomenelor meteo extreme. Studiu recent

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel