Armata israeliană a distrus locuinţa liderului Hamas în Fâşia Gaza - VIDEO

Foto: JPOST.com
Foto: JPOST.com

Un anunț făcut de armata din Israel precizează că a fost distrusă locuinţa liderului Hamas în Fâşia Gaza.

Armata israeliană a anunţat că a efectuat duminică un tir cu rachetă asupra domiciliul liderului biroului politic al Hamas în Fâşia Gaza, Yahya Sinwar, fără a preciza dacă acesta se afla sau nu în locuinţă, relatează AFP şi dpa, scrie Agerpres. 

Armata "a atacat domiciliul lui Yahya Sinwar şi al fratelui său, un militant terorist", a postat armata pe Twitter, unde a publicat şi o înregistrare cu o casă pulverizată într-un nor de praf.

TIR aerian. Martorii au confirmat



Martori din apropiere au confirmat pentru AFP că domiciliul lui Sinouar din Khan Younis, în sudul Fâşiei Gaza, a fost vizat de un tir aerian.

În martie, el a fost reales în fruntea biroului politic al Hamas în Fâşia Gaza.

Încarcerat timp de peste 20 de ani de Israel şi eliberat în urma unui schimb de prizonieri, Yahya Sinwar a fost ales în această funcţie în februarie 2017.

Altă locuință vizată



Anterior, armata israeliană a anunţat că a vizat locuinţa lui Khalil al-Hayya, adjunctul şefului biroului politic al Hamas.

Armata israeliană a lovit circa 150 de ţinte în cursul nopţii, potrivit informaţiilor publicate duminică de Jerusalem Post, relatează dpa.

Hamas şi armata israeliană sunt angajate de luni în tiruri cu rachete dinspre şi către enclava palestiniană. 

Manifestaţii pro-palestiniene în mai multe oraşe din America și Canada

Mii de protestatari din Statele Unite au ieşit sâmbătă în stradă pentru a manifesta în sprijinul palestinienilor în ciocnirile aflate în curs cu Israelul, în aceeaşi zi în care preşedintele Joe Biden a discutat telefonic cu ambele părţi implicate în violenţele care au escaladat în ultima săptămână, transmite duminică AFP, scrie Agerpres. 

Mai multe mii de persoane au manifestat sâmbătă la Montreal în semn de solidaritate cu populaţia palestiniană pentru a cere "eliberarea Palestinei" şi pentru a denunţa "crimele de război" comise de Israelul în Gaza, transmite AFP.

"Ierusalimul aparţine palestinienilor" se putea citi pe un banner la un miting organizat într-o piaţă din centrul oraşului, în timp ce protestatarii scandau "Palestina liberă" sau "Israel terorist".

VEZI AICI ȘTIREA INTEGRAL!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel