Armata și poliția au intrat în forță în mai multe favele din Rio de Janeiro

Foto ilustrativ
Foto ilustrativ

Guvernul brazilian a trimis, sâmbătă, mii de militari și polițiști, ajutați de elicoptere, în cadrul unei operațiuni împotriva bandelor înarmate în mai multe favele din Rio de Janeiro, relatează AFP, potrivit Agerpres.

Operațiunea, anunțată de către Secretariatul securității statului Rio (Seseg), are loc după înmulțirea cazurilor de furturi din camioane de transport de marfă. Circa 10.000 de oameni sunt mobilizați în oraș de mai multe ore pentru a lupta împotriva violenței.

Pe 26 iulie, președintele Braziliei, Michel Temer, a semnat un decret care autorizează folosirea de forțe armate în statul Rio de Janeiro pentru a lupta împotriva crimei organizate. Imediat, o forță de circa 10.000 de oameni, dintre care 8.500 de militari, a început să ia poziție în metropolă.

Operațiunea de astăzi corespunde celei de-a doua etape a acestei mobilizări a armatei și a poliției în statul Rio de Janeiro, confruntat în ultimele săptămâni cu o creștere alarmantă a actelor de violență și a furturilor din camioane.

Razii ale poliției și armatei erau întreprinse sâmbătă în mai multe favele violente din zona de nord a Rio și în alta din zona de vest, fiind emise 40 de mandate de arestare. Poliția a publicat, de asemenea, fotografiile a 15 indivizi dați în urmărire, oferind o recompensă financiară.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel