Armand și-a luat atribuțiile înapoi de la vicele PNL. Lovitură după ”trocul” pentru buget

În luna aprilie 2021, scandalul pe bani de la Sectorul 1 a fost stins după ce Ramona Porumb, vicele PNL de sector, a primit puteri sporite de la primarul Clotilde Armand. 

La finalul lunii aprilie, o mutare controversată a avut loc în Primăria Sectorului 1. Bugetul local nu era aprobat, Clotilde Armand nu se înțelegea cu partenerii de la PNL, care nu o susțineau. Până la ședința din 28 aprilie, poziția PNL era fermă: ”Bugetul propus consilierilor locali ignoră decizia Tribunalului Bucureşti şi este evidentă necesitatea refacerii acestuia pentru a intra în legalitate. (...) O somăm public să înceteze aceste scandaluri inutile şi să respecte decizia Tribunalului Bucureşti! Consilierii PNL nu vor vota un buget ilegal şi vor solicita, încă o dată, retragerea proiectului de buget şi refacerea acestuia în deplin acord cu decizia instanţei şi cu punctul de vedere al ANFP”. 

Au fost mai multe runde de întâlniri ale consilierilor locali, în acest context. În ziua în care s-a votat bugetul în varianta propusă de Clotilde Armand, 28 aprilie 2021, vicele PNL Ramona Porumb a primit puteri sporite prin dispoziție de primar. Ei i-a fost delegat să coordoneze și să verifice activitatea a șase direcții din primărie, dar și să semneze orice documente legate de aceste structuri administrative, după cum scria evz.ro. Era vorba despre administrația domeniului public, direcția de evidență a persoanelor, direcția de impozite și taxe, direcția de asistență socială, registratura și Complexul Caraiman. 

Ramona Porumb nu mai are atribuțiile lui Clotilde Armand de la ora 14:23

Dar, o lună mai târziu, se pare că primarul Clotilde Armand s-a răzgândit, conform unui document ajuns în posesia dcnews.ro. Astăzi, 2 iunie 2021, a fost semnată informarea de încetare a dispoziției din 27.04.2021 privind delegarea atribuțiilor primarului Clotilde Armand către viceprimarul Ramona Porumb. Decizia se aplică de la ora 14:23. 

Vezi documentul în GALERIA FOTO

”Am bugetat proiectele pentru Sectorul 1. După analiza opiniilor primite de la instituțiile abilitate, am depus astăzi alături de consilierii USRPLUS un amendament prin care provizionăm toate sumele necesare pentru îndeplinirea condițiilor de legalitate a bugetului, implicit respectarea hotărârii instanței. (...) Astăzi am facut primul pas în demararea proiectelor. Mergem înainte.” scria Ramona Porumb, pe Facebook, în 28 aprilie. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel