Arderi mirişti şi vegetaţie uscată. Garda Naţională de Mediu, intervenţie

Incendiu vegetatie
Incendiu vegetatie

Întrucât, în ultima perioadă, s-a constatat o creştere alarmantă a numărului de incendii cauzate de arderea nesupravegheată a miriştilor și a vegetației uscate, care au generat pagube materiale importante, Garda Naţională de Mediu face un apel către cetăţeni să nu dea foc la mirişti, la deşeuri menajere sau vegetaţie uscată.

Totodată, ceteăţenii sunt rugaţi să nu aprindă materiale combustibile pe domeniul public sau pe terenurile pe care le au în proprietate şi să respecte interdicţiile privind focul deschis, mai ales în această perioadă când au loc amplificări frecvente ale vitezei vântului. De asemenea, în cazul arderilor în locuri special amenajate, îi atenţionăm pe cetăţeni să ia măsurile care se impun pentru împiedicarea propagării focului în vecinătate, prin supravegherea permanentă a arderii şi prin stingerea jarului după încheierea activităţii. 

Garda de Mediu reaminteşte că legislaţia în domeniul protecţiei mediului interzice arderea miriştilor, a stufului, a tufărişurilor sau vegetaţiei ierboase de câtre persoane fizice sau juridice, fără acceptul autorităţilor competente pentru protecţia mediului şi fără informarea, în prealabil, a serviciilor publice comunitare pentru situaţii de urgenţă.

În caz de neconformare, vor fi aplicate sancţiuni constând în amendă de la 3.000 până la 6.000 lei, pentru persoane fizice, şi între 25.000 şi 50.000 lei, pentru persoane juridice.

Vezi şi: ANM, prognoza meteo pe o lună, MODIFICATĂ. Se schimbă VREMEA

Situaţie lucrări centura Bacău. Răzvan Cuc: Mă gândeam foarte serios

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel