EXCLUSIV  ARDE coaliția PSD - PNL. Florin Cîțu, ÎNGRIJORAT: Risc de explozie a dobânzilor. ”Își pierd CASELE, sunt loviți acum”

Foto Facebook Florin Cîțu
Foto Facebook Florin Cîțu

Președintele PNL, Florin Cîțu, este îngrijorat de deciziile Ministerului de Finanțe, ce ar urma să aibă efecte grave asupra economiei României și asupra românilor. 

Liderul PNL, Florin Cîțu, ar fi transmis în partid, conform surselor DCNews, că este îngrijorat de modul în care se împrumută Ministerul de Finanțe, condus de social-democratul Adrian Câciu. Conform lui Florin Cîțu, împrumuturile s-ar face la dobânzi foarte mari. El se teme că investitorii îți pierd încrederea în Guvern, dacă vor continua în acest ritm. 

”Există riscul să-și piardă casele”

Conform lui Florin Cîțu, ”o pierdere a încrederii agențiilor de rating înseamnă o explozie a dobânzilor.”

”Costurile sunt ridicate, ratele românilor la bănci au crescut, există riscul să-și piardă casele, după ce am reușit să îi salvăm în pandemie prin măsurile luate, dar sunt loviți acum. Totodată, există riscul să avem nevoie de o rectificare bugetară înainte de august, pentru că ministerele nu vor avea suficienți bani.” ar fi atenționarea lui Florin Cîțu. 

Rating-ul de țară, esențial pentru investițiile în România

Știm că înainte de a se retrage din negocierile pentru Guvernul Ciucă, Florin Cîțu a ținut cu dinții de Ministerul de Finanțe, el conducând anterior acest minister. ”E crucial ca Ministerul Finanțelor să fie condus de un liberal” spunea Florin Cîțu. Totuși, liberalii au pierdut ministerul, dând premierul. Au existat unele neînțelegeri inclusiv în partid, unde o parte a susținut ca Ministerul Justiției să revină PNL-ului, în detrimentul celui al Finanțelor.

Citește și: Ce negociază PNL și PSD? Justiția sigur NU! Rareș Bogdan, veste pentru UDMR

Când era ministru de Finanțe, dar și când a fost premier, Florin Cîțu s-a axat pe buna relație cu agențiile de rating, care chiar au îmbunătăţit perspectiva ratingului de ţară al României, în 2021. Pentru domeniul investițiilor străine în România, ratingul țării este extrem de important, mai ales în acest context economic complicat. 

Citește și: Cîțu: În 2022, România riscă să intre în recesiune. În 2020, noi am reușit să avem cea mai rapidă creștere economică

La ora 15:30 ar fi programată o ședință în coaliția de guvernare. 

Citește aici contextul: EXCLUSIV  Florin Cîţu cere şedinţă a coaliţiei, dar nu pentru disputa dintre Marcel Ciolacu şi Rareş Bogdan

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel