Arafat, explicații despre RO-ALERT: Așa va funcționa sistemul

Bogdan Cotigă / 15 sep 2018 / 12:29 Salveaza PDF Comentarii
Poză descriptivă
Poză descriptivă

Raed Arafat a oferit detalii la România TV despre modul în care va funcționa sistemul de avertizare a populației în situații de urgență ”RO-ALERT”.

Sistemul de avertizare RO-ALERT presupune transmiterea de SMS-uri către polpulația care se află într-o zonă unde Departamentul pentru Situații de Urgență știe că se va petrece un fenomen meteo extrem. Secretarul de Stat, Raed Arafat, a oferit câteva detalii despre modul de funcționare a acestui sistem:

"Dacă o persoană are telefonul închis și îl deschide când încă mesajul de furtună, de exemplu, este activ, il va primi imediat. Sau dacă va intra în zona unde mesajul este activ îl va primi. Mesajul va fi primit o singură dată. Dacă într-o zonă aflăm că urmează un fenomen meteo foarte grav vor fi emise mesajele imediat. Depinde de momentul în care aflăm. Asta e modul în care funcționează sistemul", a declarat secretarul de stat.

Aplicația pentru mobil completează sistemul

Arafat a declarat că va exista și o aplicație pentru telefonul mobil care va emite avertizări în cazul fenomenelor mai puțin grave.

"La acest sistem va veni în completare și aplicația DSU. De exemplu, un cod galben nu va fi dat prin sistemul RO-ALERT, ci doar pe aplicație, nefiind un fenomen foarte grav. Codurile roșii intră automat pe RO-ALERT. Dacă însă un fenomen devine cod roșu după două zile nu va fi dat prin sistem, dar dacă dacă devine grav în următoarele 30 de minute va fi dat prin RO-ALERT", a mai explicat Arafat.  

Lansarea portalului web ro-alert.ro reprezintă o nouă etapă în procesul de punere în funcțiune a aplicației RO-ALERT de avertizare și alarmare a populației în situații de urgență. Informarea populației privind funcționarea aplicației RO-ALERT este necesară pentru continuarea testelor la nivel regional și național, care sunt programate în perioada următoare.

Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.24