AQUASERV lasă fără apă potabilă sute de clienți. Câte datorii au acumulat aceștia

Compania AQUASERV a anunţat, luni, că a început sistarea furnizării apei potabile faţă de 244 de clienţi casnici şi firme, care au acumulat datorii de aproape 500.000 lei şi că, până la sfârşitul acestei luni, va înceta să mai alimenteze cu apă întreaga comuna Livezeni, întrucât operatorul de apă nu şi-a achitat datoriile scadente, de aproximativ 500.000 lei.

Purtătorul de cuvânt al AQUASERV, Nicu Tomuleţiu, a declarat luni, pentru Agerpres, că s-a trecut la debranşarea a 244 clienţi cu datorii scadente totale de 478.492,34 lei, dintre care 20 de agenţi economici cu datorii de peste 120.000 de lei, iar restul clienţi casnici, cu datorii însumate de aproximativ 355.000 de lei.

'Vorbim de datorii foarte vechi, unele de un an. Am încercat să trecem la debranşarea datornicilor de mai mult timp, însă nu ne-au permis accesul pentru a lua apometrele. Această decizie, deosebit de neplăcută, a fost luată doar după ce au fost parcurse toate etapele legale prealabile în încercarea de a recupera datoriile scadente, debitorii vizaţi fiind somaţi în mod repetat. Din cauza faptului că aceşti clienţi nu au depus eforturi pentru diminuarea datoriilor, ba mai mult, nu au permis accesul echipelor AQUASERV în vederea demontării contoarelor, suntem nevoiţi să recurgem la măsura extremă de sistare a apei potabile. Acest lucru se va realiza, dacă va fi nevoie, prin tăierea branşamentelor din stradă', a susţinut Tomuleţiu.

[citeste si]

Acesta a precizat că, de asemenea, AQUASERV Târgu Mureş este nevoită ca, începând cu data de 26 septembrie, să sisteze furnizarea apei potabile către comuna Livezeni, care are 3.300 de locuitori, din cauza datoriilor în valoare de 459.778,44 lei, acumulate de distribuitorul S.C. CONTRASCOM BENŢA S.A. 

'Decizia a fost luată doar după ce au fost parcurse toate etapele legale prealabile în încercarea de a recupera datoriile scadente, societatea vizată fiind somată să-şi achite restanţele în data de 07.09.2016. În cazul în care acest lucru nu se va întâmpla până în data de 26.09.2016, vom fi nevoiţi să recurgem la măsura extremă, dar în deplină conformitate cu legislaţia existentă în domeniu (Legea 51/2006 şi Legea 241/2006), de sistare a apei potabile. Reluarea furnizării apei se va face după achitarea integrală a soldului datorat', a susţinut Tomuleţiu.

Acesta a menţionat că sistarea furnizării apei potabile către datornici se impune pentru a împiedica generarea de noi datorii şi pentru recuperarea debitelor restante.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel