Aproximativ 50 de mineri au plecat într-un marş de protest spre Bucureşti

mineri
mineri

Aproximativ 50 de mineri şi energeticieni, angajaţi ai Complexului Energetic Oltenia (CEO), au plecat, luni dimineaţa, într-un marş de protest pe ruta Rovinari-Craiova-Bucureşti în semn de nemulţumire faţă de indiferenţa autorităţilor naţionale cu privire la situaţia companiei şi a Sistemului Energetic Naţional. 

Cei peste 50 de salariaţi ai companiei au pornit din faţa Sucursalei Electrocentrale Rovinari, acestora alăturându-li-se, pe o distanţă de câţiva kilometri, şi circa o sută de localnici.

'Sperăm ca guvernanţii să vadă în ultima clipă că acele vorbe frumoase legate de siguranţa Sistemului Energetic Naţional, de mixul energetic ar trebui transpuse în fapte, sperăm de asemenea ca populaţia să vadă cine le bagă mâna adânc în buzunar, aceia nu sunt minerii şi energeticienii, ci ceilalţi. (...) Motivele pentru care vânzările de energie sunt foarte proaste sunt acelea că, în primul rând, statul român nu este pentru români, având atâta disponibilitate de grupuri energetice tu, ca stat român, să imporţi energie şi mare parte să o imporţi din state non-UE', a declarat vicepreşedintele Federaţiei Naţionale Mine Energie (FNME), Dumitru Pârvulescu.

Liderul de sindicat Manu Tomescu a precizat că minerii şi energeticienii speră ca, în urma demersului lor, să aducă veşti bune acasă sau cel puţin să atragă atenţia asupra faptului că nu este normal ca România să importe energie în timp ce mii de salariaţi ai CEO sunt disponibilizaţi sau trimişi în şomaj tehnic.

'Am luat mâncare, apă şi multă determinare şi hotărâre, suntem determinaţi să venim cu ceva acasă, să aducem veşti bune sau cel puţin să atragem atenţia în primul rând guvernanţilor pentru că nu este normal ca România să importe energie în timp ce mii de salariaţi din CEO sunt trimişi în şomaj sau se fac disponibilizări', a spus Manu Tomescu.

Dumitru Pârvulescu declara, săptămâna trecută, că marşul se va desfăşura pe parcursul a opt zile, salariaţii CEO urmând să parcurgă circa 40 de kilometri pe zi. Participanţii sunt angajaţi ai companiei energetice aflaţi în concediu sau în întrerupere de activitate. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel