Aproape o jumătate de milion de comprimate de diazepam și alte droguri de mare risc, introduse ilegal în România

FOTO: DIICOT
FOTO: DIICOT

Trei persoane au fost reținute și o alta se află sub control judiciar într-un dosar de trafic de droguri de risc și complicitate la trafic de droguri de risc.

Procurorii DIICOT din cadrul Biroului Teritorial Arad au dispus reținerea preventivă a trei persoane și măsura controlului judiciar pentru o alta, toate fiind cercetate sub aspectul săvârșirii infracțiunii de instigare la trafic de droguri de risc, trafic de droguri de risc și complicitate la trafic de droguri de risc, potrivit unui comunicat la DIICOT.

Conform sursei menționate, ”din materialul probator administrat în cauză a rezultat faptul că, aceștia, împreună cu un alt inculpat (arestat preventiv anterior în acest dosar) au determinat un făptuitor (cetățean străin) să introducă în România o cantitate de peste 440.000 comprimate conținând diazepam, alprazolam și clonazepam (droguri de risc), urmând  să fie comercializate pe teritoriul țării.

Inculpații au stabilit împreună modalitățile de  intermediere a tranzacțiilor,  de plată ,  transport  precum și locul de depozitare  al drogurilor până la revânzare”, se arată în comunicatul DIICOT.

Astfel, în urma perchezițiilor domiciliare efectuate în cursul zilei de sâmbătă, 30 martie, au fost descoperite și ridicate mai multe comprimate din categoria drogurilor de risc (alprazolam), deţinute ilegal, în scopul comercializării, precum și alte mijloace de probă.

”La aceeași dată, judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Arad a dispus  arestarea preventivă a doi dintre inculpați și a arestul la domiciliu față de al treilea,  conform propunerii formulate de către  procurorii DIICOT - Biroul Teritorial Arad.

Activitățile judiciare au fost realizate împreună cu polițiști din cadrul S.C.C.O. Arad. Acțiunea a beneficiat de sprijinul polițiștilor din cadrul I.P.J. Arad și jandarmilor  din I.J.J. Arad.
Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcția Operațiuni Speciale din Poliția Română. ”Facem precizarea că, pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de Procedură Penală, precum și de prezumția de nevinovăție”, au mai transmis procurorii DIICOT.

Citește și: 13 milioane de euro, prejudiciu de pe urma contrabandei cu țigări. 79 de percheziţii în 14 judeţe şi în Capitală

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel