Apple testează autovehicule autonome. Pas istoric pentru compania americană

Grupul informatic american Apple Inc. a primit autorizaţia de a testa autovehicule autonome în statul California a anunţat vineri Department of Motor Vehicles, Autoritatea dereglementare a transporturilor din SUA, anunţ care a alimentat speculaţiile că producătorul telefoanelor iPhone se pregăteşte să se alăture companiilor care intenţionează să lanseze autovehicule autonome, informează Reuters. 

Autorizaţia acordată Apple permite grupului să efectueze teste cu trei vehicule cu un număr de şase şoferi, a informat Department of Motor Vehicles. Autoritatea de reglementare a precizat că cele trei vehicule sunt modelul Lexus RX450h produse în 2015. 

Deşi Apple nu a recunoscut niciodată până acum că este interesat să producă automobile , în ultimii ani grupul a recrutat zeci de experţi în industria auto iar autorizaţia emisă de DMV oferă un indiciu cu privire la planurile Apple. 

"Aceasta confirmă ceea ce se zvonea de multă vreme, Apple analizează posibilitatea de a intre pe segmentul autovehiculelor autonome" a declarat Chris Theodore, fost vice-preşedinte la Ford Motor Company şi Chrysler. Acordarea acestei autorizaţii pentru efectuarea de teste nu înseamnă însă în mod automat că Apple vrea să construiască un automobil. "Ar putea fi vorba de software sau de hardware care are legătură cu tehnologia vehiculelor autonome" a apreciat Chris Theodore. 

Un purtător de cuvânt de la Apple a refuzat să facă orice comentarii evocând o scrisoare trimisă la finele anului trecut către National Highway Traffic Safety Administration (NHTSA), autoritatea care se ocupa de siguranţa traficului în SUA. "Compania investeşte semnificativ în studiul automatizării şi este încântată de potenţialul sistemelor automate în multe domenii, inclusiv în sectorul transportului" a declarat atunci Steve Kenner, responsabil pentru integritatea produsului la Apple. 

Deşi nu a confirmat oficial, Apple se alătură unei liste în creştere de producători auto tradiţionali, companii din sectorul tehnologie şi start upuri care testează autovehicule autonome în California, în ideea de a fi prima firmă care oferă autovehicule autonome pentru publicul larg. Printre companiile care au primit autorizaţia de a teste autovehicule autonome se numără Google, Ford Motor Co, Volkswagen AG, Daimler AG, Tesla Motors Inc şi General Motors Co, relatează Agerpres.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel