Aplicația de pe Google Play care a înșelat milioane de oameni! Pericol dacă ai acest tip de telefon

Scutaru Cristina / 06 iul 2019 / 14:47 Salveaza PDF Comentarii
telefon
Descriere foto: telefon

Peste 10 milioane de oameni au picat în plasă după ce și-au instalat pe telefon o aplicație pe care au considerat-o de încredere.

Google Play Store găzduiește mii de aplicații fără să facă verificări ale autencității lor. Astfel, nu este de mirare faptul că aplicația Updates for Samsung a fost descărcată de aproximativ 10 milioane de oameni... aplicație care nu avea nicio legătură cu Samsung. Internauții au crezut că dacă descarcă aplicația vor avea o serie de avantaje precum actualizările Samsung mult mai rapide și automate.

Cu toate acestea, un raport CSIS Security Group a descoperit că aplicația se conectează, de fapt, la foarte multe anunțuri publicitare. Așadar, te trezești cu ecranul telefonului plin de reclame.

Aplicația cere bani

 

Dar nebunia nu se oprește aici. Suplimentar și ironic, aplicația cere bani pentru fiecare actualizare care este de obicei gratuită. În schimbul sumei de 35 de dolari anual, aplicația promite să ofere acces la toate actualizările de la Samsung pentru telefoane.

Plata nu este nici măcar gestionată prin Google Play. Trebuie să dai numărul cardului direct. Desigur, acest lucru lasă ușa deschisă spre alte tipuri de manipulări.

(w670) Samsung

În concluzie, acest tip de aplicații nu reprezintă numai un pericol pentru utilizatori din cauza daunelor generate sau a banilor care sunt luați. Ele pun în pericol confidențialitatea datelor personale.

Toată lumea trebuie să fie foarte atentă cu aplicațiile pe care le descarcă pentru că riscă să fie înșelată: Nu uitați: Samsung nu cere bani pentru a face actualizări pe telefoanele dumneavoastră! Trebuie să aveți grijă pentru că, în continuare, aplicația este disponibilă. Rămâne de văzut până când poate fi descărcată.

VEZI ȘI: Află AICI dacă cineva a căutat informații despre tine pe Google


VEZI ȘI: Mașina de spălat și alte lucruri din casă care afectează semnalul Wifi
Te-ar putea interesa


Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.24