APIA face plata în avans pentru fermierii din sectorul vegetal

foto: Freepik
foto: Freepik

Potrivit oficialilor Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale (MADR) există posibilitatea ca aceștia să primească finanțarea mult așteptată chiar mai devreme decât se anticipa inițial.

Fermierii din sectorul vegetal care au parcurs etapele depunerii cererilor unice de plată pentru sprijinul cuplat în anul 2023 se pot bucura acum de banii primiți în avans. 

Deși termenul limită pentru depunerea documentelor a fost stabilit pentru 15 mai 2024, iar plățile erau programate să aibă loc ulterior acestei date, se pare că există șanse reale ca banii să ajungă în conturile fermierilor într-un interval mai scurt de timp. Declarațiile încurajatoare vin din partea secretarului de stat Adrian Pintea, care supervizează și Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA).

Această măsură ar urma să ofere un impuls binevenit fermierilor, contribuind la fluidizarea fluxului financiar în sectorul agricol și la diminuarea potențialelor întârzieri în obținerea fondurilor esențiale pentru activitatea agricolă. ”Pentru sprijinul cuplat în sectorul vegetal știm că termenul limită este 15 mai. Dar eu am avut deja o discuție prealabilă cu directorul general APIA, să încercăm să decalăm cumva aceste termene, pentru că nu sunt foarte mulți beneficiari la niciuna dintre schemele pe sprijinul cuplat în sectorul vegetal. Posibil să o decalăm cu două săptămâni, dar fiecare responsabil de cerere trebuie să pistoneze fermierul respectiv să aducă cât mai repede documentele, pentru ca noi să facem centralizarea. Eu nu am niciun fel de problemă, dacă toate documentele sunt aduse și depuse, să facem plățile și mâine dimineață. Se poate da și la sfârșitul lui martie, nu trebuie să așteptăm 15 mai, dar în funcție de documente”, a precizat Adrian Pintea pentru AGRO TV, în emisiunea ”Agricultura la Raport”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel