APEL pentru închiderea gropilor de gunoi care otrăvesc aerul Capitalei

Dan Tudorache, primarul Sectorului 1, și Asociația de Protecție a Mediului ECOPOLIS au declanșat campania "Aer curat, bun de respirat" împotriva celor 19 gropi de gunoi poluante din nordul Bucureștiului. 

Edilul Sectorului 1 îi cheamă pe locuitorii Capitalei să se alăture acestei campanii și să semneze în punctele special amenajate de către administrația locală pentru închiderea gropilor de gunoi care otrăvesc aerul la periferia Bucureștiului. Demersul tuturor semnatarilor va fi înregistrat ca o plângere colectivă la Agenția Națională de Protecție a Mediului, singura instituție care poate închide gropile de gunoi poluante.

"Administrația pe care o conduc este un garant al calității vieții. Pentru că niciun interes economic nu trebuie să primeze în fața intereselor oamenilor, îi chem pe bucureșteni să ne fie alături într-o acțiune civică împotriva gropilor de gunoi care otrăvesc aerul, și să semneze pentru un AER CURAT, BUN DE RESPIRAT. Semnăturile noastre vor ajunge pe masa autorităților și vor avea un mesaj clar: comunitatea Sectorului 1 spune NU bombelor ecologice din nordul orașului" , a declarat Primarul Sectorului 1, Dan Tudorache.

"Problema calității aerului pe care îl respirăm, precum și cea a deșeurilor reprezintă pericole reale la adresa sănătății populației, iar România este sancționată de către Comisia Europeană. Salut eforturile Primăriei Sectorului 1 de a rezolva aceste probleme și prin implicarea cetățenilor și a ONG-urilor. Avem nevoie de aer curat, avem nevoie de implicarea tuturor!", a spus Costel Popa, președintele Asociației de Protecție a Mediului ECOPOLIS.

Ce solicităm Agenției Naționale de Mediu București prin semnăturile noastre 

- Ne opunem prelungirii Autorizației de Mediu la incineratorul de deșeuri periculoase pentru că mirosurile sunt insuportabile;

- Cerem retragerea Autorizației de Mediu pentru groapa de gunoi Iridex din următoarele motive: gunoiul nu este acoperit cu 50 cm de pământ, zeama urât mirositoare se strânge în bălți prin care trec mașinile de gunoi care ajung mai apoi la noi acasă, valorile de hidrogen sulfurat din aer sunt de șapte ori mai mari față de limita admisă, iar depozitul de gunoi se întinde pe 7000 de metri pătrați, în loc de 2500 de metri pătrați cât prevăd normele tehnice ale autorizației;

- Solicităm verificarea riguroasă a respectării tuturor normelor de protecție a mediului și la celelalte 18 gropi de gunoi sau stații de colectare a deșeurilor pentru a preveni transformarea zonei într-un focar de poluare.

Unde poți semna pentru "Aer Curat, Bun de Respirat"

Locuitorii Sectorului 1, și nu numai, pot semna pentru un "AER CURAT, BUN DE RESPIRAT" la punctele de lucru cu publicul din subordinea Primăriei Sectorului 1. Aici găsesc tabele pentru semnături în care trebuie completate toate câmpurile, astfel încât demersul să fie valid, iar semnătura să fie înregistrată la Agenția de Mediu București. Adresele unde se găsesc tabelele pentru semnături sunt următoarele:

➢ Registratura Primăriei Sectorului 1, Bulevardul Banu Manta nr.9

➢ Serviciul de Evidență a Persoanelor Sector 1, Piața Amzei nr.13

➢ Direcția de Stare Civilă Sectorul 1, Bulevardul Mareșal Averescu nr.17

➢ Direcția Generală de Taxe și Impozite Locale Sectorul 1, Strada Piața Amzei nr. 13

➢ Poliția Locală Sector 1, Strada Prometeu nr. 26

➢ Online, la adresa http://www.primariasector1.ro/sesizari-petitii-reclamatii.html Istoricul problemelor pe care le creează gropile de gunoi poluante, precum și informații la zi despre campanie, găsiți la www.facebook.com/vremaercurat

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel