Ucrainenii, îndemnați să-și părăsească țara din cauza penelor de curent: "Ar ajuta foarte mult sistemul”

Foto: Pxhere. Imagine cu rol ilustrativ
Foto: Pxhere. Imagine cu rol ilustrativ

Șeful celei mai mari companii energetice din Ucraina cere oamenilor să facă economie de curent sau să plece pentru câteva luni din țară.

Șeful celei mai mari companii private de energie din Ucraina spune că cei care au posibilitatea ar trebui să părăsească țara pentru a reduce presiunea pe rețeaua energetică a națiunii invadate de Rusia, conform BBC.

„Dacă pot găsi o altă locație unde pot locui pentru trei sau patru luni, ar ajuta foarte mult sistemul”, a zis CEO-ul companiei DTEK, Maxim Timchenko. Declarațiile vin în contextul în care atacurile rușilor au scos din funcțiune aproape jumătate din sistemul energetic al ucrainenilor. Astfel, milioane de oameni nu au energie electrică în timp ce temperaturile încep să scadă în vreme ce ne apropiem de iarnă.

Penele de curent sunt la ordinea zilei

Penele de curent sunt deja o obișnuință în multe părți ale vecinilor noștri de la Nord, iar aici vorbim atât despre cele programate cât și despre cele provocate de rachetele rusești. La începutul săptămânii, purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a sugerat că loviturile vin ca o „consecință” a refuzului negocierii cu Rusia.

Compania lui Timchenko furnizează peste un sfert din energia Ucrainei. Acesta spune că sistemul și-a pierdut din consistență cu fiecare atac rusesc, iar reducerea capacității de consum ar fi cheia menținerii sale încă în funcțiune.

Și părăsirea țării pentru câteva luni este de folos, unde se poate

Chiar dacă s-au făcut apeluri către ucraineni pentru economisire, CEO-ul firmei spune că și părăsirea țării ajută. „Dacă consumi mai puțin, atunci spitalele în care sunt tratați soldații răniți vor avea energia garantată. Astfel, dacă consumi mai puțin și pleci, ajuți mulți oameni”, a spus el.

„Din păcate, nu mai avem echipamente sau părți de schimb. De aceea facem apel către partenerii noștri, oficialii guvernamentali, alte companii și producătorii de echipament să ne ajute să facem rost de ce este esențial. Când vine vorba de Rusia, înainte țările erau colegi, acum sunt inamici. Forțele militare ruse ajung să cunoască sistemul, creează ținte concrete, ne știu mare parte din infrastructura de energie electrică”, a adăugat directorul.

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, este de părere că un armistițiu cu Rusia ar înrăutăți lucrurile

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a cerut vineri noi sancţiuni din partea Occidentului în contextul atacurilor masive cu rachete ale Rusiei asupra Ucrainei, informează dpa.

"Este necesar un nou pachet de sancţiuni europene", a spus preşedintele Zelenski într-un mesaj video adresat studenţilor irlandezi."Agresiunea rusă nu se opreşte nici măcar o singură zi. Aşa cum minciunile ruseşti adresate lumii nu se opresc niciodată. Prin urmare, pentru toate acestea presiunea internaţională asupra Rusiei nu ar trebui să se oprească nici măcar o singură zi", a spus preşedintele Zelenski, potrivit Agerpres.

Citește restul aici: Zelenski, avertisment despre un posibil armistițiu cu Rusia. „Ar înrăutăți lucrurile”

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel