Apel către șoferi: Stop "priorității de șmecher"! Nu-i lăsați să reintre în coloană!

Site-ul rol.ro a lansat o campanie de responsabilizare în trafic, intitulată "prioritate de șmecher". Inițiatorii acestei campanii îi atacă dur pe șoferii care depășesc coloanele de mașini aflate în așteptare la semafor, catalogându-i drept "gunoaie nesimțite sancționabile care nu merită să dețină permis auto". DeCe News.ro salută această inițiativă, dar consideră că merită o completare.

De Ce News lansează un apel către șoferii disciplinați să nu mai accepte "prioritatea de șmecher". Atunci când aceștia depășesc coloanele de ”fraieri” nu ar mai trebui lăsați să reintre în coloană. Astfel, ar rămâne ei ”de papagal”, pe contrasens, așteptând o eventuală sosire a Poliției, care din păcate nu se prea preocupă de aceste situații. În plus, pedepsele aplicate "șmecherilor" care prin depășirea coloanelor produc accidente, ar trebui să fie înăsprite.

Nu există șofer care să nu se fi confruntat cu cei ce abuzează de "prioritatea de șmecher". În orașele aglomerate, și în special în București, să treci cu bine de o intersecție aglomerată reprezintă o adevarată provocare. După ce stai minute bune la un semafor, când ajungi aproape de intersecție și crezi că în sfârșit o să prinzi mult așteptatul "verde", te trezești că, de pe linia de tramvai, sau pe sensul opus, apare un "șmecher", care după ce a depășit întreaga coloană vine hotărât să se bage în fața ta și să treacă. Dacă nu îl lași riști să fii implicat într-un accident. Astfel, în loc să mai stai o tură la semafor, ai fi obligat să pierzi mult mai mult timp la Poliție, firma de asigurare etc. În aceste condiții cei mai mulți șoferi preferă să lase de la ei, iar "șmecherii" își văd de treabă și se ghidează în continuare după propriile reguli.

Pedepse aspre pentru "șmecheri"

Care ar fi soluția pentru rezolvarea acestei probleme? Pedepse drastice pentru cei care provoacă accidente din cauza "priorității de șmecheri". Ai fost șmecher? Atunci plătește! Și despăgubește-l și pe șoferul de bună credință care a întârziat la serviciu din cauza accidentului pentru care tu ești vinovat. El ce vină are? Că nu a mai suportat să fie umilit? Iar "șmecherul", că doar de aia e "șmecher", s-a băgat, pentru că el nu se uită în oglinda retrovizoare. El are propria stradă și propriile reguli după care se ghidează.

Nu le mai dați voie să se bage!

Cu pedepse aspre și șoferi care nu mai permit să fie călcați în picioare poate că s-ar rezolva problema "priorității de șmecher". Pentru că, atunci când îi permiți "șmecherului" să intre în fața ta, ești la fel de vinovat ca el. El te umilește pe tine, iar tu pe toți cei aflați în spatele tău. Ar trebui ca șoferii să fie primii care să ia măsuri pentru rezolvarea acestei probleme, să nu le mai permită "șmecherilor" să se bage după ce au depășit coloana de mașini. Te lovește? Ok, ai martori, e vina lui. Iar asta, coroborat cu pedepse mult mai drastice pentru astfel de cazuri, ar putea fi o soluție.

Scrieți-ne comentariile voastre: Cum poate fi combătut fenomenul "prioritate de șmecher" și cum ar trebui pedepsiți cei care produc accidente din această cauză?

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel