Patru persoane au ajutat zece alți bolnavi prin donarea de organe, doar în ultimele 24 de ore

Foto ilustrativ. Pxhere
Foto ilustrativ. Pxhere

Patru persoane au fost donatori pentru alți zece alți bolnavi doar în ultimele 24 de ore.

Zece oameni au primit o nouă șansă la viață sau la o viață mai bună, după ce au primit organe și țesuturi de la patru donatori în doar 24 de ore, anunță ȘtirileTVR.ro. Astfel, aceștia vor primi rinichi, ficat, plămâni și multe alte țesuturi. Printre donatori se numără și un pacient care fusese transplantat anterior.

„La prelevarea actuală se vor lua inclusiv plămânii, urmând ca transplantul pulmonar să se facă în țară. Se vor preleva și ficatul, rinichii, corneea, os, tendon”, a declarat coordonatorul Centrului Regional de Transplant de la Iași, dr. Raluca Neagu-Movilă. Aici, pacientul donator este deja al doilea în mai puțin de o săptămână. Plămânii săi vor ajunge la București pentru a-i schimba viața unei persoane dependente de butelia de oxigen. Potrivit sursei citate, operația a avea loc la Spitalul Sfânta Maria.

Un bărbat transplantat în trecut a donat după moarte

Deși fusese salvat acum aproape un deceniu de un transplant de rinichi, un bărbat din Brașov a intrat în moarte cerebrală, iar familia a fost de acord să ajute un alt suferind cu probleme grave la ficat de această dată.

La Buzău, o pacientă de 62 de ani care a murit va ajuta trei alți pacienți care așteptau transplant hepatic sau renal. La lista persoanelor ajutate se adaugă și doi bolnavi care vor vedea mai bine datorită corneei transplantate.

Un pacient cu un traumatism cranian sever ajută alte patru persoane să trăiască

Ultimul pacient decedat care continuă să trăiască prin ajutorul oferit de organele sale se află la Baia Mare. Acesta a fost răpus de un traumatism cranian sever, iar familia sa a acceptat donarea de organe. Astfel, patru alți oameni vor beneficia de ele.

24 de donatori au avut medicii de la începutul anului, se mai arată în materialul TVR. Acest număr este deja jumătate din cel de anul trecut, însă tot nu este suficient în raport cu nevoile. Lista de așteptare pentru transplant este una foarte lungă, pe ea figurând nu mai puțin de 3.700 de persoane.

VEZI ȘI: Implantul de barbă. Beneficii si recomandări.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel