Aparatele care redau viața: Investiție în spitalele din România

Solutii miraculoase pentru boli rare
Solutii miraculoase pentru boli rare

Asociaţia Dăruieşte Viaţă şi ENGIE Romania au demarat proiectul de dotare cu 11 aparate de ventilaţie non-invazivă şi 3 aparate de ventilaţie invazivă a mai multor instituţii publice medicale. Investiția totală din acest an se ridică la aproximativ 200 000 de euro. 

ENGIE Romania continuă în anul 2016 programul de îmbunătăţire a sistemului medical ,,Energie pentru o şansă la viaţă’'

Asociaţia Dăruieşte Viaţă a identificat, la începutul anului 2016, problema deficitului de echipamente medicale vitale, în special a celor din secţiile de ATI, existent la nivelul instituţiilor medicale publice din România şi situaţia delicată cu care se confruntă cadrele medicale în absenţa acestor echipamente. Conform unei statistici a Societăţii Române de Anestezie Terapie Intensivă realizate la începutul anului 2016, necesarul de aparate de ventilaţie mecanică pentru cele 65 de spitale publice luate în considerare în analiză era de circa 632 de bucăţi.

Instituțiile medicale care beneficiază de noile aparate

Pentru a răspunde acestei nevoi, Asociaţia Dăruieşte Viaţă şi ENGIE Romania au demarat proiectul de dotare cu 11 aparate de ventilaţie non-invazivă şi 3 aparate de ventilaţie invazivă a următoarelor instituţii publice medicale: Spitalul de Pneumoftiziologie din Constanţa, Spitalul Clinic de Copii Braşov, Institutul de Pneumoftiziologie "Marius Nasta", Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii "Grigore Alexandrescu".

Toate aceste spitale publice au un rol esenţial în tratarea bolilor respiratorii sau a pacienţilor aflaţi în stare gravă, sunt centre medicale regionale de referinţă, care însă erau dotate cu un număr insuficient de echipamente sau cu aparate cu durata de viaţă depăşită. Spre exemplu, secția ATI din cadrul Institutului de Pneumoftiziologie "Marius Nasta" dispunea doar de 2 aparate de ventilație mecanică non-invazivă, insuficiente pentru a face față numărului de aproape 2000 de pacienți care trec pragul spitalului anual, în ciuda faptului că secţia de terapie intensivă respiratorie reprezintă singura opțiune din zona capitalei și deseori din întreaga țară.

O investiție majoră

Investiţia totală a ENGIE Romania în proiect se cifrează la circa 200.000 de euro.

,,Ne-am asumat misiunea de a fi utili comunităţilor în care activăm, nu numai prin furnizarea de energie şi servicii, dar şi prin și prin derularea de proiecte de responsabilitate socială. Am început să investim în domeniul sănătăţii în anul 2013, odată cu lansarea programului ,,Energie pentru o şansă la viaţă, iar acum finalizăm cel de-al treilea proiect de dotare cu aparate de ventilaţie a unor centre medicale de importanţă majoră pentru Bucureşti şi anumite regiuni din ţară.

Ne bucurăm că putem veni astfel în sprijinul semenilor noştri, a declarat Eric Stab, Președinte Director General ENGIE Romania.

,,Donarea acestor aparate de ventilație mecanică este mai mult decât necesară, în condițiile în care pacienții diagnosticați cu neoplasm pulmonar, cei care necesită chirurgie toracică sau măsuri paleative și care dezvoltă insuficiență respiratorie, reprezintă o categorie importantă ca număr dintre cei trataţi la Terapie Intensivă Respiratorie", a declarat Dr. Popescu Georgeta, Manager Institutul de Pneumoftiziologie "Marius Nasta", București.

"Problema acută a lipsei aparatelor de ventilație a ieșit la suprafață acum un an, când a avut loc tragedia de la Colectiv. Aceste tipuri de dotări sunt vitaleîn toate spitalele din România care tratează urgențe medicale dar și boli pulmonare. Nu puteam aștepta încă o tragedie pentru a lua măsuri", a spus Carmen Uscatu, Președinta Asociatiei Dăruiește Viață.

Din 2013 și până în prezent, în cadrul programului au fost investiți peste 800 000 de euro, bani care au fost investiți în dotarea unităților medicale.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel