Urmărește emisiunea live


Apă Bucureşti. Firea, dispoziţie către Corpul de control

Gabriela Firea
Gabriela Firea

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a cerut Corpului de control să facă o analiză a celor întâmplate în cazul apei potabile din Bucureşti. 

"În ceea ce priveşte informaţia care a apărut ieri la prânz, dar bazată pe nişte informaţii preliminare, pentru că abia azi urmau să vină rezultatele de laborator, am luat toate măsurile care sunt printre atribuţiile primarului general. În primul rând am dat o dispoziţie ca reprezentanţii Corpului de control al primarului general să înceapă o analiză, o verificare a celor întâmplate. De asemenea, am transmis colegilor de la AMRSP (n.r. - Autoritatea Municipală de Reglementare a Serviciilor Publice) să facă propria evaluare şi am solicitat operatorului Apa Nova informaţii suplimentare", a spus Firea, în şedinţa CGMB. 

Ea a menţionat că doreşte să afle cine a poluat râul Argeş. "Fac un apel public către toate autorităţile statului, şi ca cetăţean şi ca primar general, (...) să aflu mai multe informaţii despre poluator. Cine a poluat râul Argeş? Cum s-a deversat acea cantitate de amoniu? Cum s-a ajuns la situaţia în care Apa Nova să trebuiască să regleze pentru populaţie cu clor, aşa cum e procedura legală? De ce nu am fost informaţi pe căile care sunt prevăzute şi în legislaţie şi în protocoalele interinstituţionale? Cred că este de datoria acestor instituţii să meargă şi la cauză şi ulterior şi la efecte", a declarat Firea. 

Vezi şi: PSD, mesaj acid pentru primarii nemulțumiți

Alex Coita: Asta e partea mai interesantă. Nu neg că va fi o provocare

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
NoMy - smt4.3.1
pixel