Anunțul care le dă fiori bucureștenilor: Nu putem intra în iarnă

Directorul general al ELCEN, Marcel Nicolaescu, a atras atenția că instituția pe care o reprezintă nu poate "intra în iarnă" dacă nu primește bani de la Primăria Capitalei.

"Trag un semnal de alarmă: dacă Primăria, conform soluțiilor pe care le-am dat prin rectificarea bugetului, prin darea în avans a bugetului pe trimestrul patru, nu ne dă câteva sute de milioane, noi nu putem intra în iarnă, determinat de faptul că avem de încasat debit principal 650 de milioane de euro, o marfă pe care am livrat-o, dar nu am încasat-o. Noi astăzi suntem datori la furnizorii de gaze, care majoritatea sunt privați, au alte reguli de joc, 150 de milioane de euro. Este o presiune extraordinară pe noi", a declarat Marcel Nicolaescu, la dezbaterea cu tema "Criza Radet. Cauze și soluții".

La rândul său, prim-vicepreședintele PNL Cristian Bușoi a subliniat că RADET și ELCEN trebuie să se asigure că bucureștenii nu vor rămâne fără căldură.

"Pe termen scurt, în această toamnă, cred că trebuie ca RADET și ELCEN să comunice și să se asigure că nu vor rămâne bucureștenii fără căldură și apă caldă. Aici este nevoie și de implicarea Primăriei, și de cea a Guvernului, pentru că, la rândul său, ELCEN are datorii, cele mai mari fiind tot către o societate de stat, care este Romgazul, urmând ca, în perspectiva anului viitor și în perspectiva următorilor patru ani, să se pună în aplicare un plan foarte coerent de modernizare, de subvenționare, eficientizare, redimensionare a capacității de producție, de distribuție", a spus Bușoi.

Potrivit acestuia, RADET are nevoie de soluții urgente, de investiții masive, în următorii ani, în rețele, scrie Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel