Antena 3, victima unui atac informatic: o ştire-spam anunţă moartea preşedintelui Băsescu

base2
base2

Un atac informatic afectează adresele de e-mail din România. Subiectul mailului surprinde prin gravitatea informației, provocând primitorul să deschidă un link de unde se descarcă un virus executabil, nociv pentru computer. Pentru a da și mai multă credibilitate informației, autorii atacului au folosit numele postului de știri Antena 3 în denumirea adresei de la care pare primită știrea, mai eact: "[email protected]", adresă inexistentă.

Iată textul integral al mailului:

"Subiect - Socant! Presedintele Basescu a suferit un accident mortal!

Soc national! Traian Basescu este desfigurat dupa ciocnirea frontala a masinii prezindentiale cu un alt vehicul aflat in trafic. Imagini in

premiera aici (link)"

Autorii acestui tip de atac informatic se folosesc de contexte politice specifice sau de evenimente tragice pentru a răspândi viruși în masă. Destul de rare în România, la nivel mondial sunt frecvent utilizate. În octombrie 2010, într-un alt atac informatic la nivel național, un mail ce părea primit de la Ministerul de Finanțe informa privind așa-zise rambursări de impozite. Antena 3 afirmă că nu este implicată în vreun fel în această poveste.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel