Antal Árpád anunță demolarea crucilor românești din cimitirul de la Valea Uzului

Sursă foto: Facebook Antal Arpad
Sursă foto: Facebook Antal Arpad

Primarul din Sfântul Gheorghe anunță demolarea crucilor românești din Cimitirul de la Valea Uzului.

Antal Árpád, primarul din Sfântu Gheorghe, Covasna, anunță, într-o postare pe o rețea de socializare, că, la Valea Uzului, crucile românești de beton vor fi demolate în urma deciziei unei instanțe.

„Adevărul a învins! Crucile de beton trebuie demolate! Astăzi a fost luată o decizie legală în procesul Valea Uzului, subiectul demolării crucilor.

Deci, potrivit acestei decizii, crucile de beton ridicate ilegal trebuie demolate. Procesul a fost câștigat de Mikó Imre Jogvédelmi Szolgálat“, a scris, pe Facebook, primarul din Sfântu Gheorghe.

În iunie 2019, la Cimitirul Internațional de la Valea Uzului a izbucnit un conflict între români și unguri, ca urmare a faptului că delimitarea dintre Bacău și Harghita nu este destul de clară și nu se știa exact de UAT-ul din care județ aparține cimitirul. Mii de români s-au deplasat atunci la cimitir pentru a participa la o slujbă de sfinţire a parcelei şi monumentului românesc. Ungurii prezenți au încercat să împiedice acest lucru, însă nu au reușit și au existat tensiuni între cele două grupuri etnice.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel