Urmărește emisiunea live


ANSVSA: Tone de carne confiscate de și amenzi de peste 657.000 de lei

Inspectorii veterinari au confiscat peste 20 de tone de alimente neconforme şi au aplicat amenzi de peste 657.000 de lei, în urma controalelor efectuate în luna decembrie în unităţi de producţie şi comercializare de produse alimentare, a anunţat, miercuri, Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA).

În perioada 5-22 decembrie 2016, au fost verificate 4.865 de unităţi alimentare.

"Neregulile constatate au fost sancţionate prin aplicarea unui număr de 394 de amenzi contravenţionale, 11 unităţi au primit ordin de suspendare a activităţii, iar în cazul altor 6 s-a decis interzicerea activităţii. Valoarea totală a amenzilor se ridică la 657.310 lei, iar cantitatea de produse alimentare confiscate depăşeşte 20 de tone", se menţionează în comunicatul Autorităţii, scrie Agerpres.

Verificările inspectorilor au vizat: târguri de animale, pieţele agro-alimentare, abatoare, unităţi de tranşare a cărnii, unităţi de procesare şi depozitare a alimentelor de origine animală, unităţi de vânzare cu amănuntul (carmangerii, măcelării, unităţi de alimentaţie publică, pizzerii, cantine, unităţi de tip catering, cofetării, patiserii, laboratoare de cofetărie/patiserie, pensiuni turistice, unităţi de tip hipermarket/supermarket, magazine alimentare etc.).

[citeste si]

Cele mai mari amenzi au fost date în judeţul Dolj, respectiv 99.480 lei, pentru comercializarea produselor alimentare în unităţi neautorizate sanitar veterinar, etichetarea incompletă a produselor, depozitarea în condiţii improprii a produselor alimentare, manipulare şi igienă necorespunzătoare, vânzarea animalelor necrotaliate şi fără documente sanitare veterinare.

Neconformităţi au mai fost constatate şi sancţionate în judeţele Călărași, Galați, Cluj şi Covasna.

Cele mai mici amenzi au fost aplicate în judeţele Botoşani, Arad, Harghita, Mehedinţi şi în Vâlcea.

Controalele tematice demarate cu ocazia Sărbătorilor de iarnă vor continua până pe data de 8 ianuarie 2017.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel