ANPC a amendat ADP Sector 2 după neregulile găsite în trei parcuri

IMM Invest România. Guvernul a aprobat resurse financiare unui număr mai mare de IMM-uri în cadrul Subprogramului AGRO IMM Invest 2022
IMM Invest România. Guvernul a aprobat resurse financiare unui număr mai mare de IMM-uri în cadrul Subprogramului AGRO IMM Invest 2022

Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC) a amendat ADP Sector 2 cu 30.000 de lei pentru neregulile găsite în urma controlului realizat, joi, în parcurile Plumbuita, Tei şi Motodrom din Sectorul 2.

ANPC a transmis, vineri, că în urma controlului realizat în data de 31 martie în parcurile Plumbuita, Tei şi Motodrom din Sectorul 2 au fost finalizate măsurile de sancţionare pentru neregulile constatate.

”ADP sector 2 s-a angajat ca până luni, 4 aprilie, să remedieze toate deficienţele pe care comisarii noştri le-au găsit, din păcate, în cele trei parcuri verificate. Voi urmări cu maximă atenţie, alături de colegii comisari modul în care acest angajament va fi dus la îndeplinire, pentru ca, începând de săptămâna viitoare, cei mai mici consumatori, din această zonă a Capitalei, să se poată bucura de spaţiile de joacă îngrijite şi atent amenajate, adică aduse la conformitate, pe care le merită”, a spus vicepreşedintele ANPC, Mihai Culeafă.

Prin urmare, ADP Sector 2 a fost amendat cu 30.000 lei. De asemenea, locurile de joacă rămân închise temporar până la remedierea deficienţelor.

Principalele deficienţe constatate de comisari au fost: bucăţi de tartan de pe paviment peticit sau lipsă pe alocuri, utilizarea unor tobogane metalice şi aparate de joacă cu porţiuni deteriorate, cu componente exfoliate sau ruginite, lipsa manşoanelor de protectie din cauciuc la lanţurile leagănelor.

De asemenea, echipele de control au mai constatat că toate băncile din parcuri aveau vopseaua exfoliată. Mai mult, nu există o informare scrisă pentru public în zona de fitness.

Citește și 15 locuri de joacă și 2 terenuri de baschet din București, ÎNCHISE de ANPC - VIDEO

ANPC a închis 15 locuri de joacă și două terenuri de baschet din Capitală, transmite Realitatea Plus. Comisariatrul Regional pentru Protecția Consumatorilor Regiunea (CRPCR) București-Ilfov a realizat, pe 29 martie 2022, sub coordonarea Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor (ANPC), ample acțiuni de control în cele mai mari 3 parcuri din București: Herăstrău, Cișmigiu și Tineretului, pentru a verifica modul în care sunt respectate prevederile legii în domeniu. 

În total, în cele trei parcuri, au fost controlate 15 locuri de joacă, precum și câteva spații destinate practicării sportului în aer liber. În toate aceste locații, aflate în administrarea Administrației Lacuri, Parcuri și Asgrement București (ALPAB), au fost constatate nereguli de către comisarii ANPC, aplicându-se primele sancțiuni.

Președintele ANPC: Când mergeam prin Cișmigiu, în tinerețe, mi se părea Raiul

În consecință, au fost oprite temporar de la prestarea serviciului toate cele 15 locuri de joacă, precum și 2 terenuri de baschet și un tobogan gonflabil aflate în Parcul Tineretului, până la remedierea deficiențelor. Horia Constantinescu, președintele ANPC, susține că parcurile arată deplorabil, iar locurile de joacă care au fost închise pot fi chiar periculoase pentru copii deoarece obiectele se află într-o stare deplorabilă. Într-o intervenție telefonică la Realitatea Plus, acesta a spus că echipamentele nu pot fi reparate, ci trebuie înlocuite.

”Când mergeam prin Cișmigiu, în tinerețe, în perioada liceului, mi se părea Raiul! Astăzi, pare că este parcul miop, nu parcul adolescentului de odinioară! Trist este că, acum, cei mici ar trebui să se joace cu scuzele primăriei, probabil, nu cu echipamentele de joacă, reale pericole! Ne asumăm “vinovăția” de a elimina riscurile la care sunt expuși, cu toate că, cel în culpă, este altul!”, a afirmat Horia Constantinescu, președintele ANPC. Vezi continuarea aici!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel