Anonymous susține că a piratat emisiunile TV din Rusia și a difuzat imagini cu războiul din Ucraina

Anonymous susține că a piratat emisiunile TV din Rusia și a difuzat imagini cu războiul din Ucraina  /  Foto cu caracter ilustrativ: Pexels
Anonymous susține că a piratat emisiunile TV din Rusia și a difuzat imagini cu războiul din Ucraina / Foto cu caracter ilustrativ: Pexels

Colectivul de hacking Anonymous susține că a piratat emisiunile TV de stat ruse pentru a afișa imagini ale războiului din Ucraina.

Într-o postare pe Twitter, Anonymous a spus că a piratat canale precum Russia 24, Channel One și Moscow 24, pe lângă serviciile rusești de streaming Wink și Ivi. BBC nu a putut verifica în mod independent aceste afirmații.

Într-o postare separată, grupul a spus că este implicat „în cea mai mare operațiune Anonymous văzută vreodată”, adăugând că este îngrijorat de faptul că unele guverne ar putea să o vadă ca pe o amenințare și să efectueze operațiuni de tip fals flag pentru a o discredita.

„Amintiți-vă de noi când diverse puteri își îndreaptă atenția către noi, pentru că se va întâmpla”, a spus Anonymous. „Putem schimba lumea în bine. Aceasta a fost întotdeauna ideea”, au mai spus ei, conform BBC.

Anonymous a spart site-ul serviciul secret rus FSB

Hackerii Anonymous au anunțat pe Twitter, sâmbătă, că au spart site-ul serviciului secret al Rusiei FSB. Site-ul nu poate fi accesat în prezent, afișând un mesaj de eroare. Reamintim că Anonymous a declarat război Kremlinului și de la începutul războiului din Ucraina, hackerii au spart mai multe site-uri rusești.

Serviciul Federal de Securitate (FSB) este serviciul secret al Federației Ruse, succesor al KGB-ului, fiind înființat oficial în 1995. Sediul central se află în Moscova. Principalele responsabilități sunt în interiorul țării și includ contra-inteligență, securitate internă și de frontieră, contra-terorism și supraveghere, precum și investigarea altor tipuri de infracțiuni grave și încălcări ale legii federale. Are sediul în Piața Lubyanka, centrul Moscovei, în clădirea principală a fostei KGB (vezi mai mult AICI).

Potrivit documentelor publicate de Anonymous, rușii ar fi plănuit războiul din 18 ianuarie 2022, iar, în planul inițial, Ucraina ar fi trebuit să fie atacată între 20 februarie și 6 martie. Autenticitatea documentelor publicate de hackeri nu a fost stabilită, dar analistul de securitate Michael Horvitz susține că documentele au fost descoperite de Ministerul Apărării de la Kiev ”pe teren”.

Reamintim ca Rusia a anunțat începerea ”operațiunilor militare” în Ucraina printr-un discurs televizat al președintelui Vladimir Putin, la primele ore ale dimineții din 24 februarie. Motivul invocat de ruși: apărarea independenței unora dintre teritoriile ucrainene. Așadar la primele ore ale dimineții au fost raportate explozii în Kiev, Odesa, Harkov, Dnieper și Mariupol. Pe 25 februarie, capitala Kiev e principală țintă, după ce în prima zi a invaziei a fost atacat un aeroport din apropiere. Ca urmare a agresiunii Rusiei față de Ucraina au fost organizate și proteste care să condamne acțiunea, inclusiv în România.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel