Anonymous a spart site-ul serviciul secret rus FSB

Anonymous a spart site-ul serviciul secret rus FSB / Foto: Pixabay, de Pete Linforth
Anonymous a spart site-ul serviciul secret rus FSB / Foto: Pixabay, de Pete Linforth

Hackerii de la Anonymous susțin că au spart site-ul serviciul secret rus FSB.

Hackerii Anonymous au anunțat pe Twitter, sâmbătă, că au spart site-ul serviciului secret al Rusiei FSB. Site-ul nu poate fi accesat în prezent, afișând un mesaj de eroare. Reamintim că Anonymous a declarat război Kremlinului și de la începutul războiului din Ucraina, hackerii au spart mai multe site-uri rusești.

Serviciul Federal de Securitate (FSB) este serviciul secret al Federației Ruse, succesor al KGB-ului, fiind înființat oficial în 1995. Sediul central se află în Moscova. Principalele responsabilități sunt în interiorul țării și includ contra-inteligență, securitate internă și de frontieră, contra-terorism și supraveghere, precum și investigarea altor tipuri de infracțiuni grave și încălcări ale legii federale. Are sediul în Piața Lubyanka, centrul Moscovei, în clădirea principală a fostei KGB.

Anonymous a dezvăluit planurile invaziei ruse. De când a fost planificat atacul?

Potrivit documentelor publicate de Anonymous, rușii ar fi plănuit războiul din 18 ianuarie 2022, iar, în planul inițial, Ucraina ar fi trebuit să fie atacată între 20 februarie și 6 martie. Autenticitatea documentelor publicate de hackeri nu a fost stabilită, dar analistul de securitate Michael Horvitz susține că documentele au fost descoperite de Ministerul Apărării de la Kiev ”pe teren”.

Reamintim ca Rusia a anunțat începerea ”operațiunilor militare” în Ucraina printr-un discurs televizat al președintelui Vladimir Putin, la primele ore ale dimineții din 24 februarie. Motivul invocat de ruși: apărarea independenței unora dintre teritoriile ucrainene. Așadar la primele ore ale dimineții au fost raportate explozii în Kiev, Odesa, Harkov, Dnieper și Mariupol. Pe 25 februarie, capitala Kiev e principală țintă, după ce în prima zi a invaziei a fost atacat un aeroport din apropiere. Ca urmare a agresiunii Rusiei față de Ucraina au fost organizate și proteste care să condamne acțiunea, inclusiv în România.

Până în acest moment, deși au fost două runde de negocieri, încă nu s-a găsit o formulă concreta pentru încetarea conflictului. În ultima rundă de negocieri desfășurată pe 2 martie, cele doua tabere combatante au căzut de acord doar pe un subiect: asigurarea în comun a coridoarelor umanitare cu o încetare temporară a focului. Zilele acestea cel mai probabil va avea loc o treia rundă de negocieri. Vezi mai mult AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel