ANM: Prognoza meteo, vremea. Cod PORTOCALIU de ploi în cinci județe, Cod GALBEN de furtuni în restul țării

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis, miercuri, o avertizare Cod portocaliu de ploi însemnate cantitativ şi instabilitate atmosferică deosebit de accentuată pentru judeţele Dâmboviţa, Prahova, Buzău, Vrancea şi Bacău, valabilă de la ora 16:00, şi a instituit Cod galben de furtuni pentru restul ţării, mai puţin judeţele Constanţa şi Tulcea, începând cu ora 11:00. 

Potrivit meteorologilor, în intervalul 20 septembrie, ora 16:00 - 21 septembrie, ora 6:00, în judeţele Dâmboviţa, Prahova, Buzău, Vrancea şi Bacău instabilitatea atmosferică va fi deosebit de accentuată şi pe arii extinse se vor înregistra cantităţi importante de apă cuprinse, în general, între 50 şi 70 de litri/metrul pătrat. 

Totodată, începând de miercuri, ora 11:00, restul ţării intră sub incidenţa unui Cod galben de furtuni, până joi la ora 21:00, cu excepţia judeţelor Constanţa şi Tulcea. 

"În cea mai mare parte a ţării, vor fi perioade în care instabilitatea atmosferică va fi accentuată şi se va manifesta prin averse torenţiale, căderi de grindină şi descărcări electrice", potrivit meteorologilor. 

În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantităţile de apă vor depăşi 25 - 30 l/mp, cu precădere în nord-vestul ţării, şi în zona Carpaţilor Occidentali pe arii restrânse, de 50-60 l/mp. 

Temporar, vântul va avea intensificări cu viteze care la rafală vor atinge 55-60 km/h, iar în timpul ploilor vor fi rafale de peste 65-70 km/h şi vijelii. 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel