COD GALBEN  ANM, prognoza meteo, vremea. Cod galben de vânt puternic. Județele afectate

Ema Apostu / 06 Martie 2018 / 07:55 Salveaza PDF Comentarii

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis, marţi dimineaţa, atenţionări nowcasting Cod galben de vânt puternic pentru zona de munte a judeţelor Argeş, Dâmboviţa, Sibiu, Caraş-Severin şi Hunedoara, valabile în orele următoare. 

UPDATE: Administraţia Naţională de Meteorologie a emis, marţi dimineaţa, o nouă atenţionare nowcasting Cod galben de intensificări ale vântului în judeţul Caraş-Severin, valabilă până la ora 14:00.

----

Potrivit meteorologilor, până la ora 10:00, în zona de munte a judeţelor Argeş şi Dâmboviţa, la peste 1.800 de metri, se vor semnala intensificări ale vântului cu viteze la rafală de 110 - 125 km/h, viscolind zăpada.  

Până la ora 11:00, zona de munte a judeţului Sibiu, dar şi localităţile Boiţa, Avrig, Răşinari, Sibiu, Racoviţa, Roşia, Tălmaciu, Şelimbăr, Sadu, Turnu Roşu şi Cisnădie se vor afla sub o atenţionare similară de vânt puternic, care la rafală va depăşi 70 - 80 km/h, iar ca fenomene asociate: transport de zăpadă în zona montană înaltă.  

Alte zone vizate

De asemenea, zona de munte a judeţelor Hunedoara şi Caraş-Severin, dar şi localităţile Cărbunari, Coronini, Răcăşdia, Ticvaniu Mare, Pojejena, Dalboşeţ, Vrani, Ciudanoviţa, Şopotu Nou, Oraviţa, Bănia, Vărădia, Bozovici, Berlişte, Sicheviţa, Moldova Nouă, Ciuchici, Gârnic, Ciclova Română, Anina, Lăpuşnicu Mare, Naidăş, Berzasca, Socol, Sasca Montană şi Grădinari din judeţul Caraş-Severin au intrat marţi dimineaţa sub Cod galben de intensificări ale vântului, care la rafală vor atinge 80-90 km/h, iar în zona montană înaltă 100-110 km/h, viscolind zăpada. 

Avertizările de fenomene periculoase imediate (nowcasting) se emit pentru o perioadă de maximum şase ore, precizează ANM.

[citeste si]


Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.24