ANM: Prognoza meteo, vremea. 7 județe, sub Cod GALBEN de VISCOL. Precipitații, polei și vânt în restul țării

ANM a emis, miercuri, o atenţionare Cod galben de viscol în zona montană din şapte judeţe, pe durata zilei de joi, respectiv o informare de precipitaţii mixte, polei şi vânt la nivelul întregii ţări, valabilă din noaptea de miercuri spre joi. 

Potrivit meteorologilor, pe data de 30 noiembrie, în intervalul orar 6:00 - 22:00, va fi în vigoare un Cod galben de vreme rea. Astfel, în judeţul Caraş-Severin, precum şi în zona de munte a judeţelor Mehedinţi, Gorj, Vâlcea, Argeş, Sibiu, Alba şi Hunedoara, vântul va avea intensificări susţinute, cu viteze ce vor depăşi la rafală 70 - 80 kilometri/oră, iar pe creste 90 kilometri/oră. La altitudini mari se va depune strat consistent de zăpadă, iar ninsoarea va fi viscolită. 

De asemenea, în intervalul 30 noiembrie, ora 2:00 - 1 decembrie, ora 2:00, pe fondul unei informări meteo, prognoza de specialitate arată că la munte vântul se va intensifica treptat, cu rafale ce vor depăşi 60 - 65 km/h. La altitudini mari vor predomina ninsorile, se va depune strat nou de zăpadă, iar în restul zonei precipitaţiile vor fi mixte şi se va forma polei. 

Totodată, intensificări temporare ale vântului vor fi şi în zonele mai joase de relief, cu viteze mai mari în Banat şi pe litoral, de până la 60 - 70 km/h. 

În Banat, Crişana şi Maramureş, în cea mai mare parte a Olteniei, în nord-vestul Munteniei şi local în Transilvania va ploua, cantităţile de apă vor depăşi 15 - 20 de litri/metrul pătrat şi, izolat, 30 de litri/metrul pătrat, iar pe spaţii restrânse se va semnala polei. 

ANM precizează că, în funcţie de evoluţia şi intensitatea fenomenelor meteorologice, va actualiza atenţionările emise miercuri.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel