EXCLUSIV  ANM, prognoza meteo. Precipitații abundente. Elena Mateescu, ANM: Recordurile acestei veri

Elena Mateescu, directoare generală a ANM, a precizat, într-un interviu pentru DCNews, câteva componente ale statisticii privind precipitațiile în România.

Avertizările meteo din luna iunie anul acesta au fost la fel de multe cât în tot anul 2011:

”Am avut în România în luna iunie, dar și în iulie, pentru că iunie este cea mai ploioasă lună a anului în România - și a verii - cu o medie de peste 80 litri/mp, dar au fost situații la nivel punctiform de 300, 400 poate 500 de litri pe metru pătrat, cu precădere în zona montană. Acolo s-au înregistrat aceste recorduri, dar și în zonele mai joase, de câmpie, înregistrăm cantități situate între 300-400 litri/mp în anii excepționali ploioși, așa cum a fost de pildă vara anului 2005, vara anului 2008, 2010 și chiar 2013. Acestea au fost verile cele mai ploioase din istoria măsurătorilor meteorologice”, ne-a precizat Elena Mateescu, directoare generală a ANM.

O situație semnalată de șefa ANM este micșorarea numărului de zile ploioase. Cum se emite un Cod Roșu de ploi în funcție de cantitatea de precipitații, aflați din interviul de mai jos:

VIDEO

 

Vezi și: ANM, prognoza meteo. Când încetează ploile - video


Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.23