ANM, PROGNOZA METEO pe trei luni: VREMEA în FEBRUARIE, MARTIE, APRILIE 2018

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a publicat estimările meteorologie pentru lunile februarie, martie și aprilie. 

Estimările sezoniere sunt realizate de către Centrul European pentru prognoza pe medie durată de la Reading, Anglia, și au un grad de realizare de aproximativ 60%. Fenomenele extreme cu o durată scurtă de manifestare nu pot fi prognozate cu ajutorul acestui produs. 

PROGNOZA METEO FEBRUARIE 2018

Luna februarie este a treia și ultima lună de iarnă în care temperaturile vor fi mai ridicate decât în mod normal. Dacă media climatologică multianuală lunară este de -1 grad Celsius, în luna februarie 2018, în sudul, estul și vestul țării temperatura medie lunară este pozitivă, de 2 grade Celsius. 

În schimb, precipitațiile vor fi în jurul a 40 de l/mp, o valoare puțin mai ridicată decât media multinanuală lunară de 31,6 l/mp. Deci, în ciuda vremii calde, ne așteptăm și la precipitații abundente. 

PROGNOZA METEO MARTIE 2018


În luna martie, vremea continuă să fie frumoasă, cu temperaturi mai ridicate decât în mod normal. În sud și sud-estul țării va fi mult mai cald decât este normal în această perioadă. 

Pentru a vă da seama care este diferența de temperatură, de exemplu media multianuală lunară este de 3,5 grade Celsius, iar media lunii martie va fi de aproximativ 6 grade Celsius în zonele menționate. 

Precipitațiile vor fi excedentare în toată țara. Dacă media multianuală este de 38 l/mp, aflăm de la ANM că media precipitațiilor în luna martie 2018 va fi chiar de 60 l/mp în aproape toată țara. 

Va fi o lună martie caldă și ploioasă, potrivit estimărilor de acum.

PROGNOZA METEO APRILIE 2018 

Luna aprilie vine cu vreme normală și chiar mai rece în anumite regiuni ale României. În sud, sud-est și local în vest, temperaturile vor fi aproapiate de media lunară multianuală, de 9,3 grade Celsius. În restul țării, temperaturile vor fi mai scăzute. 

Precipitațiile vor avea o tendință spre excedent, vor fi aceleași cantități ca-n luna martie, dar, de obicei, potrivit mediei lunare anuale mai ridicate (51,3 l/mp) este una mai ploioasă. 

[citeste si]

Iată PROGNOZA METEO pe TREI LUNI pe REGIUNI

(w670) VREMEA pe

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play
DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel