ANM, prognoza meteo: COD GALBEN de NINSORI- HARTA. MAI, pregătiri de intervenție

Drum inchis
Drum inchis

ANM a emis Cod Galben de ninsoare, lapoviță și ploaie, polei și intensificări ale vântului. Avertizarea meteo este valabilă până miercuri seară. 

 ”Pentru intervențiile în sprijinul comunității sunt pregătiți să acționeze aproximativ 5.100 pompieri militari cu 3.050 mijloace tehnice, 9.500 de polițiști și 400 de jandarmi montani.” precizează MAI pe Facebook. 

Iată avertizarea meteo ANM: 

Până miercuri, la ora 20:00,  se semnalează precipitații sub formă de ninsoare, lapoviță și ploaie, polei și intensificări ale vântului: ”Vor fi în extindere treptată, începând cu regiunile vestice și vor cuprinde cea mai mare parte a țării. La început vor fi mai ales ninsori, ce se vor transforma treptat în lapoviță și ploaie și vor favoriza producerea de polei în Oltenia, cea mai mare parte a Transilvaniei, local în Banat și pe arii restrânse în rest, cu precădere în Muntenia și Moldova. Cantitățile de apă vor depăși 15...20 l/mp și izolat 30...35 l/mp, cu precădere în zonele de munte și în sud-vest. Vântul se va intensifica, cu viteze de 50...55 km/h în regiunile vestice, dar mai ales în zona de munte, unde temporar vor predomina ninsorile.”

(w670) HARTA ANM

Până la aceeași oră, în zona de munte  se semnalează intensificări ale vântului, ninsori însemnate cantitativ, strat de zăpadă consistent, iar în sudul Banatului, cea mai mare parte a Olteniei și a Transilvaniei vor fi depuneri de polei: ”Ninsorile vor fi însemnate cantitativ și local se va depune strat consistent de zăpadă, în seara zilei de marți (16 ianuarie) și în noaptea de marți spre miercuri (16/17 ianuarie) în Carpații Occidentali, în nordul Carpaților Orientali și vestul Carpaților Meridionali, iar în cursul zilei de miercuri (17 ianuarie) mai ales în zona Carpaților Meridionali. Vântul va prezenta intensificări cu precădere în zona înaltă, unde rafalele vor depăși 70...80 km/h, viscolind ninsoarea și spulberând zăpada. În sudul Banatului, apoi și în cea mai mare parte a Olteniei și a Transilvaniei vor fi precipitații mixte și depuneri de polei.”

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel