COD PORTOCALIU  ANM, prognoza meteo ACTUALIZATĂ. COD PORTOCALIU/COD GALBEN de VISCOL

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a actualizat alertele meteo de Cod Galben și Cod Portocaliu. 

ANM a actualizati avetizarea meteorologică de COD GALBEN pentru astăzi. Astfel, până la ora 18:00, este COD GALBEN de ninsori moderate cantitativ, intensificări ale vântului, viscol în BANAT, OLTENIA, MUNTENIA, DOBROGEA. 

"În sudul Banatului, în Oltenia, Muntenia, Dobrogea și jumătatea de sud a Moldovei va mai ninge și se va depune strat nou de zăpadă, iar vântul va sufla în general moderat, temporar cu intensificări de 40...50 km/h, izolat mai mari în județele Brăila și Buzău, viscolind și spulberând zăpada" a anunțat ANM. 

(w670)

La ora 14:00 au ieșit de sub COD PORTOCALIU de intensificări susținute ale vântului, ninsoare viscolită, zăpadă spulberată și troienită, vizibilitate scăzută în județele CONSTANȚA,TULCEA, IALOMIȚA, CĂLĂRAȘI.

---- 

În această seară, la ora 23:00, cu valabilitate până miercuri, la ora 23:00, este COD GALBEN de ninsori însemnate cantitativ, strat de zăpadă consistent, intensificări ale vântului, viscol. 

"În intervalul menționat aria ninsorilor va fi în extindere, începând din sud-vest și va cuprinde jumătatea de sud a țării. În Muntenia, Dobrogea, precum și în jumătatea sudică a Olteniei și a Moldovei ninsorile vor fi local însemnate cantitativ și se va depune strat consistent de zăpadă. Vântul se va intensifica treptat pe parcursul nopții de marți spre miercuri (27/28 februarie) și va avea viteze de 45...55 km/h, iar miercuri (28 februarie) în sud-est rafalele vor depăși temporar 60 km/h, viscolind ninsoarea, spulberând și troienind zăpada și diminuând vizibilitatea." precizează ANM. 

(w670)

Din dimineața zilei de 28 februarie, de la ora 06:00 până în aceeași zi, la ora 20:00, este COD PORTOCALIU până la ora 20:00 de intensificări susținute ale vântului, ninsoare puternic viscolită, zăpadă spulberată și vizibilitate scăzută în județele GIURGIU, CĂLĂRAȘI, IALOMIȚA, BUZĂU, BRĂILA, CONSTANȚA și TULCEA. 

"În intervalul menționat, în județele Giurgiu, Călărași, Ialomița, Buzău, Brăila, Constanța și Tulcea, vor fi intensificări susținute ale vântului, cu rafale în general de 55...65 km/h și local în jur de 70 km/h, iar ninsoarea va fi puternic viscolită, zăpada spulberată și troienită și vizibilitatea va scădea sub 50 m" mai precizează ANM. 

--- 

Totodată, amintim că-n vigoare este și alerta meteo de COD GALBEN până în 1 martie, la ora 10:00, de val de frig, dar și de COD PORTOCALIU de temperaturi foarte scăzute, atât noaptea, cât și ziua. 

Ce înseamnă CODUL GALBEN

Fenomenele meteorologice prognozate (vânt puternic, ploi abundente, descărcări electrice, grindină, ninsori abundente, viscol, temperaturi extreme, polei, ceaţă) vor fi temporar periculoase pentru anumite activităţi, dar altfel sunt obişnuite pentru perioada respectivă sau zona specificată.

Ce înseamnă CODUL PORTOCALIU

Fenomenele meteorologice prognozate (vânt puternic, ploi abundente, descărcări electrice, grindină, ninsori abundente, viscol, temperaturi extreme, polei, ceaţă) vor fi periculoase, cu un grad de intensitate mare.

[citeste si]


Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel