ANM: Ploi şi grindină în estul ţării şi în zonele de deal şi de munte

Administrația Națională de Meteorologie a emis o informare de ploi şi grindină pentru intervalul 26 iunie, ora 15.00 - 27 iunie, ora 23.00 pentru estul ţării, precum şi în zonele de deal şi de munte.

Din după-amiaza zilei de miercuri 26 iunie până în seara zilei de joi 27 iunie, vor fi intervale de timp cu instabilitate atmosferică accentuată în jumătatea de est a ţării, precum şi în zonele de deal şi de munte din restul teritoriului, dar cu precădere în zona Carpaţilor Orientali şi Meridionali. Vor fi averse, ce vor avea şi caracter torenţial, descărcări electrice şi izolat grindină. Cantităţile de apă vor depăşi 20 l/mp şi izolat 50 l/mp.

 Joi tot instabilă se anunţă vremea în estul, centrul şi sudul ţării, unde local, mai ales după-amiaza şi spre seară, îşi fac din nou apariţia aversele însoţite de fulgere, tunete şi scurte rafale de vânt. Se menţin şi condiţii pentru căderi de grindină, iar ploile se anunţă abundente în special în Carpaţii Orientali şi Meridionali şi în Dealurile Subcarpatice. În celelalte regiuni, doar pe alocuri apar astfel de fenomene, norii stau mai puţin adunaţi si se mai iveste şi soarele. Temperaturile vor fi ceva mai mici decât at fi normal în ultima decadă a lunii iunie, vremea este destul de răcoroasă. Maximele zilei pornesc de la 20 de grade în nordul Moldovei şi doar în Dobrogea mai ating 29 de grade.

 Şi în Bucureşti rămâne vreme instabilă, cu averse din când în când şi cu temperaturi uşor mai mici decât ar fi normal la sfârşitul primei luni de vară, aproximativ 25 de grade se adună în termometre până la amiază.

 Vineri ploile cu descărcari electrice şi vânt agitat, posibil şi grindina, preferă nordul, centrul şi estul ţării, dar nu ocolesc nici zonele montane. În celelalte regiuni soarele împarte cerul cu norii şi astfel de fenomene îşi fac apariţia doar pe alocuri. Temperaturile zilei pornesc de la 20 de grade în nordul Moldovei şi ating 29 de grade în Dobrogea.

       

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel