ANM, VREMEA BUCUREȘTI. Firea, DECLARAȚII-CHEIE: Fac PLÂNGERE PENALĂ

UPDATE 16:12: Gabriela Firea a spus că va face plângere penală pe numele celor care au distribuit pe rețelele de socializare un mesaj fals despre furtuna care se îndreaptă spre Bucureşti, în care se susţine că vijelia va fi mai puternică decât s-a anunţat. Găsiți, în rândurile mai jos, declarațiile făcute de Primarul General.

Bucureștiul este sub COD GALBEN de furtună și vânt puternic. 

Primarul Capitalei, Gabriela Firea, va susţine, miercuri, la ora 16:00, o conferinţă de presă la sediul Primăriei Municipiului Bucureşti, în legătură cu informaţiile care circulă în spaţiul public referitoare la avertizările meteo pentru următoarele ore.

Alături de primarul general va fi prezentă şi reprezentanta ANM, Gabriela Băncilă. 

Iată ce a spus Gabriela Firea:

- s-a propagat un mesaj pe Facebook și Whatsapp care transmite informații false, toxice, neadevărate potrivit cărora eu sau Primăria Generală tăinuim informații foarte utile pentru populație în sensul în care fenomenele meteo vor fi mult mai grave decât s-a anunțat dimineață.

- îi rog pe bucureșteni să se informeze doar din surse oficiale! Nu dați crezare acestor mesaje toxice care au fost transmise pe rețelele de socializare. Având în vedere că este un fapt foarte grav, voi face plângere penală împotriva celor care au răspândit mesajele false deoarece Codul Penal are un articol care se referă clar la această situație și anume răspândire de informații false. Sunt informații care pot să aducă haos. Am dispus și un audit informatic pentru a descoperi sursa, să vedem cine a generat aceste mesaje care induc panică în rândul bucureștenilor.

- Nu sunt elemente pentru a se trece la CODUL PORTOCALIU.

-  Între orele 19.00 - 20.00 va fi un interval critic. Vântul va sufla cu rafale de 55-65 km/oră.

- vor fi câteva cartiere mai afectate, în nord-est printre care Băneasa, Colentina Andronache, Tei, dar și din sud-ves printre care Ferentari, 13 Septembrie, Militari, Sălaj, Drumul Taberei.

- îi rog pe bucureșteni să aibă încredere doar în informațiile date de instituții.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel