Urmărește emisiunea live


COD ROȘU pentru 6 județe. Șapte ore de VISCOL și NINSORI

România este sub alertă de COD ROȘU. Administrația Națională de Meteorologie (ANM) anunțase această posibilitate la întâlnirea cu premierul Victor Ponta. Șase județe sunt vizate de alerta meteorologică, care va ține șapte ore. 

Avertizarea intră în vigoare la ora 15:00 și durează până la ora 22:00. Județele vizate sunt: Buzău, Brăila, Ialomița, Călărași, Contanța și Tulcea.

Se vor semnala intensificări ale vântului, cu rafale de peste 85 km/h, ninsoare abundentă, zăpadă puternic viscolită şi troienită, vizibilitate redusă spre zero.

Premierul a subliniat, miercuri dimineață, în cadrul ședinței de la ANM, că “Pe baza avertizărilor ANM putem să mobilizăm forțele de intervenție militare și civile în județele unde este situația cea mai dificilă. Avem pregătite atât ISU, cât și Armata, iar prioritatea este să îi scoatem pe oameni din zăpadă”. El a adăugat:  “Important este ca oamenii să aibă încredere în aceste informații și, dacă e Cod Portocaliu sau Roșu, să știe că trebuie să stea în casa sau să iasă doar dacă e urgență”.

VEZI și: ANM: Noi avertizări de Cod Portocaliu și Cod Galben de NINSORI și VISCOL

În România, primul Cod Roșu de ninsori și viscol a fost dat duminică. Aceasta este a doua avertizare de acest tip. Șeful ANM a subliniat că de această dată va fi mai rău, existând deja un strat important de zăpadă.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel