COD GALBEN  ANM: COD GALBEN ninsori. MAI, anunț de ultimă oră

Scutaru Cristina / 08 feb 2018 / 19:19 Salveaza PDF Comentarii
Descriere foto:

Comitetele Județene pentru Situații de Urgență au fost activate în județele aflate sub cod galben de ninsoare.

ANM: COD GALBEN ninsori. Având în vedere emiterea atenționării meteorologice de cod galben de ninsoare la nivelul a opt județe din nordul țării, prefecții au decis convocarea în ședință extraordinară a Comitetelor Județene pentru Situații de Urgență,  în vederea stabilirii măsurilor necesare pentru prevenirea producerii unor situații de risc pentru populație.

ANM: COD GALBEN ninsori. Aceste Comitete județene au rolul de a gestiona situațiile potenţial generatoare de situaţii de urgență, stabilind măsuri şi acţiuni urgente în ajutorul populației. 

ANM: COD GALBEN ninsori. Pe perioada de valabilitate a codului galben se va asigura permanența la nivelul instituțiilor prefectului, prefecții urmând să se asigure că a fost instituit serviciul de permanenţă și la toate primăriile din zonele de risc.

ANM: COD GALBEN ninsori. La nivelul comitetelor locale pentru situaţii de urgenţă va fi monitorizată evoluţia fenomenelor meteorologice, pentru a putea interveni în timp util în cazul apariţiei unor situaţii de urgenţă.

Județele afectate

ANM: COD GALBEN ninsori. Începând de joi, ora 18.00, până vineri, ora 17.00, în județele Bistrița-Năsăud, Botoșani, Harghita, Maramureș și Mureș, precum și în anumite zone din județele Neamț și Satu Mare, se vor înregistra ninsori însemnate cantitativ, iar vântul va sufla cu putere, pe crestele montante putând ajunge până la viteza de 70 km/h. 

ANM: COD GALBEN ninsori. Pentru a putea veni în sprijinul comunităților locale, au fost mobilizați peste 800 de pompieri care pot fi suplimentați cu forțe și mijloace din județele apropiate unde nu se înregistrează probleme din cauza vremii. Sunt pregătite de intervenție 7 șenilate, 10 autofreze, 6 autospeciale de transport victime multiple și 53 de echipaje medicale SMURD.

ANM: COD GALBEN ninsori. Alături de pompieri, sunt pregătiți să acționeze polițiști, jandarmi și polițiști de frontieră, pentru a reduce eventuale efecte produse de fenomenele meteorologice și pentru a interveni, la nevoie, în sprijinul cetățenilor, informează MAI.

Sfat pentru oameni

ANM: COD GALBEN ninsori. O mare atenție va fi acordată asigurării desfășurării în condiții de siguranță a circulației pe drumurile publice, iar în caz de nevoie anumite sectoare de drum ar putea fi închise pentru a nu pune în pericol cetățenii și pentru a permite utilajelor de deszăpezire să intervină. Forțele MAI vor rămâne mobilizate în zonele aflate sub cod galben până la revenirea la normalitate a situației.

ANM: COD GALBEN ninsori. Evoluția situației din teren  și misiunile structurilor MAI sunt monitorizate de la nivelul Centrului Națională de Conducere Integrată, care funcționează 24 de ore din 24.

 ANM: COD GALBEN ninsori. Recomandăm cetățenilor să evite deplasările în zonele aflate sub atenționare meteo de ninsoare, mai ales pe timpul nopții, iar înainte de a pleca la drum să se intereseze cu privire la condițiile meteo pentru a nu se pune în mod inutil într-o situație de pericol, mai informează MAI.


Te-ar putea interesa


Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.24