ANM, cod galben. MAI, solicitare pentru prefecţi. Mobilizare totală

Prefecturile din zonele ce sunt vizate de avertizările meteo de vreme severă - duminică şi luni - trebuie să activeze comitetele pentru situaţii de urgenţă, a transmis Ministerul Afacerilor Interne (MAI).

Conform ANM, începând de duminică, ora 10,00, până luni, ora 23,00, se va înregistra vânt puternic şi ninsori viscolite pentru toate zonele montane. ANM a emis o avertizare cod galben de vânt intens, disconfort termic, precipitaţii mixte în nord, nord-vest şi centru pentru acelaşi intervalul de timp, precizează MAI.

În acest context, efectivele Ministerului Afacerilor Interne - pompieri, poliţie şi jandarmerie - din zonele vizate de avertizări sunt pregătite să intervină în orice moment în sprijinul comunităţilor.

Conducerea MAI a solicitat sâmbătă prefecţilor din judeţele vizate de atenţionările meteo de vreme severă să activeze comitetele pentru situaţii de urgenţă, asigurând permanenţa la comanda judeţului. Ministerul Afacerilor Interne recomandă conducătorilor auto ca, înainte de a porni la drum, să se intereseze asupra condiţiilor meteo şi rutiere din zona traseului pe care vor să-l parcurgă şi să respecte semnalizarea rutieră din zona respectivă sau a poliţiştilor prezenţi la faţa locului.

[citeste si]

Pentru a fi la curent cu cele mai noi informaţii despre alertele meteo, cele privind traficul rutier sau riscurile de inundaţii, MAI recomandă persoanelor să descarce aplicaţia Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă (DSU).  

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel