ANM: Cod Galben de viscol şi vânt puternic

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis duminică noi atenţionări nowcasting Cod galben de viscol, valabile în cinci judeţe din Muntenia şi Banat, dar şi de vânt puternic în alte trei judeţe din zona Olteniei. 

Potrivit meteorologilor, până la 17:00, în zona montană înaltă, la altitudini de peste 1.700 de metri, a judeţelor Buzău, Prahova, Argeş şi Dâmboviţa, vântul va prezenta intensificări ce vor atinge şi depăşi la rafală 100 - 110 km/h, spulberând şi viscolind zăpada. De asemenea, vizibilitatea se va reduce sub 50 de metri, iar izolat se va semnala ninsoare. 

Până la ora 14:00, în judeţul Caraş-Severin, în zona montană, la peste 1.800 metri, se vor semnala intensificări ale vântului cu viteze la rafală de 90-100 km/h. În aceste zone pot apărea, ca fenomene asociate, transport de zăpadă sau ninsoare viscolită şi ceaţă cu depunere de chiciură. 

Meteorologii avertizează că până la ora 13:30, în judeţele Mehedinţi (zona joasă), Dolj şi mai multe localităţi din Gorj va fi vânt puternic cu intensificări locale ce vor atinge la rafală 55-65 km/h. 

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis, vineri, o informare meteo de ninsori şi viscol la munte, respectiv precipitaţii mixte şi polei în restul regiunilor, valabilă până în seara Ajunului de Crăciun. 

Potrivit meteorologilor, în intervalul 23 decembrie, ora 2:00 - 24 decembrie, ora 22:00, temporar, vor fi precipitaţii în Crişana, Maramureş, Transilvania, Moldova şi Banat, precum şi pe arii restrânse în restul teritoriului, sub formă de ninsoare, lapoviţă şi ploaie, favorizând formarea poleiului, relatează Agerpres.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel