EXCLUSIV  ANM București furtună - Firea. Cine este de vină pentru URGIA din trafic

Jurnalistul Val Vâlcu nu consideră că Gabriela Firea este de vină pentru că Bucureștiul s-a blocat după anunțurile privind măsurile pentru furtună pe care le-a făcut în ultimele ore.

Toata lumea a plecat astăzi, de frica vijeliei, la ora 16:00. Nimeni nu a părăsit biroul la 16:01 sau la 15.59, toți au plecat la aceeași oră. Urmarea? Orașul pur și simplu paralizat - fie că vorbim despre trafic, fie că vorbim despre situația de la metrou.

Val Vâlcu a spus că de vină este gena poporului, în sensul în care se știa, din timp, că va fi vreme rea în București. Chiar și așa, angajații din blocurile de birouri au plecat toți la aceeași oră, unul nu s-a putut dezlipi cu jumătate de oră mai devreme, toți au ieșit în stradă în același moment. La fel și părinții care au copii. Nici ei nu au renunțat să îi ducă pe cei mici la meditații, balet, înot sau alte activități similare. În plus, nimeni nu a renunțat la mașină.

Toată lumea a vrut să profite la maximum de ziua aceasta, dar să se și pună la adăpost, ceea ce nu se poate pe străzile din București și, probabil, nicăieri în lume.

În plus, revenind la gena poporului, să nu uităm de sindromul țevii de eșapament. Disperarea de a sta cu nara în țeava de eșapament a celui din față a blocat intersecțiile. Pe niciun sens nu se circulă, iar șoferii care vin perpendicular nu au unde să se ducă, dar blochează intersecția. Este cazul clasic de a te lipi cu nara de țeava de eșapament a celui din față, de a nu lăsa să circule restul șoferilor. Și astfel totul este paralizat, nici nu se înaintează, nici ceilalți nu sunt lăsați să circule.

Despre panica aceasta generală a vorbit și Dcnews într-un articol care spunea ce se va întâmpla la un cutremur puternic. Va fi un fluviu de mașini, un blocaj total, în care dintr-un cartier în altul nimeni nu va putea înainta. Aici este vorba de pregătirea populației. Ceea ce s-a întâmplat astăzi este o simulare foarte bună pentru viitorul cutremur când toți vor da năvală în mașini, iar salvările nu vor putea deplasa, mai spune Val Vâlcu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play
DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel