Angela Merkel, reacție după noul ultimatum primit

Cancelarul german Angela Merkel "a luat notă" de criticile venite din rândurile propriei coaliții guvernamentale cu privire la abordarea problemei afluxului de migranți, dar ea a decis să mențină politica actuală și să caute mai departe o strategie europeană combinată cu măsuri naționale, a declarat luni purtătorul de cuvânt al guvernului de la Berlin, Steffen Seibert, citat de agenția EFE 

Cele mai severe critici vin din partea Uniunii Creștin-Sociale (CSU), ramura bavareză a Uniunii Creștin-Democrate (CDU), care i-a dat tot luni cancelarului Merkel un nou ultimatum, al treilea, să ia până în martie măsuri pentru reducerea fluxului de migranți extracomunitari, al căror număr a fost anul trecut de aproape 1,1 milioane.

Citește și: Ultimatum pentru Angela Merkel. Se anunță o revoltă

Angela Merkel și aliații ei bavarezi vor avea săptămâna aceasta o nouă întâlnire, la care șefa executivului va insista că are o "agendă clară de sarcini naționale și europene".

"Obiectivul este clar: dorim integrarea celor care au dreptul să rămână în Germania și repatrierea celor care nu au perspective să rămână", a spus Seibert.

În ceea ce privește măsurile europene, el s-a referit la consolidarea protecției frontierelor externe ale UE și la îmbunătățirea sistemului de expulzare a celor cărora le-a fost respinsă cererea de azil. În opinia executivului de la Berlin, efectul acestor măsuri ar trebui să fie reducerea semnificativă a numărului de migranți.

Critici la adresa politicii frontierelor deschise pentru migranți vin și din partea social-democraților din formațiunea SPD, membră de asemenea în coaliția guvernamentală. Liderul acestui partid și totodată ministru al Economiei, Sigmar Gabriel, a afirmat că cel târziu până la începutul verii trebuie să se contureze o soluție europeană în cazul crizei migranților, declarație interpretată de unii drept un alt ultimatum transmis cancelarului.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel