Ultimatum pentru Angela Merkel. Se anunță o revoltă

Cancelarul german, Angela Merkel, a primit un ultimatum în criza refugiaților, pentru a reduce afluxul fără precedent de migranți până în martie. În caz contrar, se va confrunta cu o revoltă în cazul alianței sale politice conservatoare, a declarat Edmund Stoiber, fost premier al landului Bavaria, citează Agerpres. 

Un număr crescând de parlamentari ai alianței cancelarului Angela Merkel, formată din Uniunea Creștin-Democrată (CDU) și Uniunea Creștin-Socială (CSU, ramura bavareză a CDU), critică  politica de deschidere a cancelarului față de refugiați, politică ce a permis sosirea a 1,1 milioane de migranți în Germania în 2015. 

Edmund Stoiber a declarat pentru cotidianul Sueddeutsche Zeitung că Angela Merkel va trebui să stăvilească afluxul până în martie. El a evitat să răspundă dacă va fi înlăturată, în cazul în care nu va reuși acest lucru. 

Sprijinul față de politica Angelei Merkel privind imigrația va fi testat în martie, când vor avea alegeri în trei landuri. Alianța cancelarului, CDU/CSU, a pierdut votanți în favoarea formațiunii politice Alternativa pentru Germania (AfD, de dreapta, populistă), care a făcut campanie cu un program privind controlul mai strict al imigrației și măsuri severe împotriva solicitanților de azil condamnați penal.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel