ANGELA MERKEL, mărturisire inedită privind momentul demolării Zidului Berlinului

ANGELA MERKEL, mărturisire inedită. Cancelarul Germaniei, Angela Merkel, le-a făcut recent unor elevi berlinezi o mărturisire inedită, precizând că nu va uita niciodată ce s-a întâmplat în acea seară din urmă cu 25 de ani. 

ANGELA MERKEL, mărturisire inedită.  Angela Merkel, considerată "cea mai puternică femeie din lume", a rememorat în fața unor elevi berlinezi seara datei de 9 noiembrie 1989, când a fost demolat Zidul Belinului. 

În acea seară, actualul cancelar al Germaniei, se afla "ca în orice seară de joi" la saună, în Berlinul de Est, şi visa să meargă să deguste stridii în Berlinul de Vest, scrie Mediafax.

"Joia mergeam întoteauna la saună împreună cu o prietenă", le-a povestit ea recent unor elevi berlinezi.

Angela Merkel, lăudată pentru modestia vestimentară

ANGELA MERKEL, mărturisire inedită.  Angela Merkel avea atunci 35 de ani și era fizician la Academia de Ştiinţe din Berlinul de Est. Divorţată de primul soţ, ea locuia într-un apartament cu două camere şi o bucătărie în cartierul Prenzlauer Berg de azi.

Potrivit celor declarate de către conducătoarea conservatoare, înainte să se ducă la saună în acea seară, a sunat-o pe mama ei, care locuia la aproximativ 80 de kilometri de Berlin. Tocmai auzise că est-germanii sunt liberi să călătorească. Zidul era pe cale să fie demolat, dar, în acele câteva ore de confuzie, nimeni nu credea. "Nu am înţeles cu adevărat ceea ce se spunea", a recunoscut Merkel.

ANGELA MERKEL, mărturisire inedită. "O glumă" se spunea, la acel moment, în familia ei. Dacă Zidul va fi demolat într-o bună zi, Angela Merkel o va duce pe mama ei să "mănânce stridii la Kempinski", un hotel de lux din Berlinul de Vest. La telefon, o avertizează "atenţie, mamă, astăzi de întâmplă ceva". Închide şi pleacă la saună.

Zidul Berlinului, vândut pe bucăți

Angela Merkel savurează sauna obișnuită de joi seară, în timp ce istoria Germaniei va marca un moment crucial. Se deschide primul punct de trecere între Est şi Vest. Dopurile vinurilor spumante sar şi este sărbătorit sfârşitul unei lumi divizate de la al Doilea Război Mondial.

ANGELA MERKEL, mărturisire inedită. În drum spre casă "am văzut oameni care se duceau" către punctul de trecere situat la doar câteva sute de metri distanţă. "Nu voi uita niciodată asta. Era ora 22.30 sau 23.00 sau poate un pic mai târziu", a spus Angela Merkel.

"Eram singură, dar am urmat mulţimea (...) şi, dintr-o dată, ne-am trezit în partea de vest a Berlinului". Cea care avea să devină mai târziu cancelarul Germaniei bea prima bere vest-germană într-un apartament pe ai cărui proprietari nu-i cunoaşte. "Îmi amintesc că era o bere la canetă şi nu eram obişnuită".

ANGELA MERKEL, mărturisire inedită.  Cariera în politică începe în 1990, când a fost aleasă deputată a Uniunii Creştin-Democrate (CDU), condusă pe-atunci de cancelarul Reunificării Helmut Kohl, iar, un an mai târziu, obține primul post ministerial.

A devenit între timp "cea mai puternică femeie din lume", care conduce prima economie europeană de nouă ani, însă nu şi-a împlinit niciodată visul legat de mama sa. "Nu am fost niciodată să mănânc stridii la Kempinski împreună cu mama mea", a mărturisit Angela Merkel.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel