Angela Merkel dă soluția consilierului lui Klaus Iohannis în criza refugiaților

ANGELA MERKEL
ANGELA MERKEL

Cancelarul german Angela Merkel a estimat joi că se impune cooptarea președintelui sirian Bashar al-Assad la găsirea unei soluții la conflictul care macină țara. 

"Noi trebuie să vorbim cu mai mulți actori și aceasta înseamnă și cu (Bashar al)-Assad, dar mai sunt și alții", a declarat cancelarul german în finalul summitului extraordinar al celor 28 de state membre ale UE la Bruxelles, consacrat crizei migrației în Europa.

Trebuie să vorbim "nu doar cu Statele Unite, cu Rusia, ci, de asemenea, cu parteneri regionali importanți, precum Iranul,cu țări sunnite ca Arabia Saudită", a pledat Angela Merkel, potrivit Agerpres

O declarație asemănătoare a făcut și consilierul prezidențial Lazăr Comănescu, într-un interviu pentru România Liberă, unde a spus: "Cel mai important ar fi să se depună toate eforturile pentru înfrângerea forțelor teroriste și să se găsească modalitățile de a discuta cu cei care pot deschide calea spre o reconciliere între diversele componente ale societății siriene. Cred că trebuie ținut cont de realitățile din teren, de actorii existenți și de rolul lor, să se discute cu cei ce pot contribui la găsirea de soluții. (...) În măsura în care se poate ajunge la un dialog între opoziția moderată și reprezentanți moderați ai actualului regim, o asemenea oportunitate merită explorată, dacă astfel se poate ajunge la o soluție prin care să se depășească situația de azi". 

Nu de aceeași părere a fost și președintele Klaus Iohannis. 

VEZI AICI MAI MULT

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel