Titlul care a stârnit controverse. Klaus Iohannis, reacție după un interviu dat de un consilier

Consilierul prezidențial Lazăr Comănescu ar fi declarat pentru România Liberă că rămânerea la putere a lui Bashar al-Assad în Siria este o oportunitate care trebuie explorată.

Președintele Klaus Iohannis a fost întrebat, miercuri, înainte de plecarea la Consiliul European, dacă declarația consilierului său Lazăr Comănescu este poziția oficială a Administrației Prezidențiale.

Președintele a răspuns: "L-am întrebat pe domnul Comănescu și mi-a spus că nu s-a exprimat așa, că titlul respectiv ar fi fost dat de redacție. Am rugat Departamentul de Comunicare să verifice. Poziția oficială reprezentată de mine nu e de sprijin pentru regimul la putere în Siria. Părerea noastră e că problema siriană trebuie rezolvată prin negocieri politice. Cel mai important ar fi să se găsească o cale spre dialog, care să termine acest război groaznic". 

Acesta este titlul care a creat controverse în Administrația Prezidențială: 

Captură foto: România Liberă

(w670)

Întrebat în interviul citat care ar fi sfatul pe care România ar trebui să-l dea aliaților, având expertiză în ceea ce privește Siria și spațiul din Orientul Mijlociu, Lazăr Comănescu a răspuns: "Cel mai important ar fi să se depună toate eforturile pentru înfrângerea forțelor teroriste și să se găsească modalitățile de a discuta cu cei care pot deschide calea spre o reconciliere între diversele componente ale societății siriene. Cred că trebuie ținut cont de realitățile din teren, de actorii existenți și de rolul lor, să se discute cu cei ce pot contribui la găsirea de soluții". În urma acestei afirmații, consilierul prezidențial a fost întrebat: "Cu alte cuvinte, Bashar al-Assad ar trebui să rămână în continuare la putere în Siria?". El a răspuns: "Să nu neglijăm faptul că ­societatea siriană este una deosebit de complexă, iar riscul atomizării și mai puternice persistă. Cred că sirienii sunt cei care trebuie să decidă. În măsura în care se poate ajunge la un dialog între opoziția moderată și reprezentanți moderați ai actualului regim, o asemenea oportunitate merită explorată, dacă astfel se poate ajunge la o soluție prin care să se depășească situația de azi". 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel