Angela Merkel cheamă la armonizarea şi mai mult a diferenţelor dintre estul şi vestul ţării

Cancelarul german Angela Merkel a făcut sâmbătă un bilanţ pozitiv al progreselor din 1989, dar a avertizat că diferenţele dintre fosta Germana de Est şi cea de Vest trebuie totuşi echilibrate, potrivit dpa.

Multe s-au realizat în cele trei decenii de la căderea Zidul Berlinului, a afirmat cancelarul într-o înregistrare audio înainte de Ziua unităţii germane marcate la 3 octombrie. Această sărbătoare naţională celebrează reunificarea Germaniei în 1990.

Cu toate acestea, "rămân multe de făcut', a spus ea. În momentul reunificării, de exemplu, puterea economică a noilor landuri din est era de 43% faţă de landurile din vest. Acest proporţie a crescut la 75%, a spus Merkel.

"Deci a fost un mare succes", a apreciat cancelarul. "Pe de altă parte, mai este mult drum de parcurs. Şi asta în multe domenii", a adăugat ea, subliniind că diferenţele dintre estul şi vestul Germaniei trebuie şi mai mult armonizate, cum ar fi în domeniul pensiilor.

Potrivit Angelei Merkel, a fost un proiect major al guvernului său de a crea condiţii de viaţă egale în toate regiunile Germaniei, atât în zonele urbane, cât şi în cele rurale.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel