Angajatul unui centru de plasament din Călărași, reținut după ce a lovit 2 adolescenți din instituție

Angajatul unui centru de plasament din Călărași, reținut după ce lovit 2 adolescenți din instituție / Foto: Pixabay
Angajatul unui centru de plasament din Călărași, reținut după ce lovit 2 adolescenți din instituție / Foto: Pixabay

Angajatul unui centru de plasament din Călărași a fost reținut de polițiști după ce lovit 2 adolescenți din instituție.

Angajatul unui centru de plasament din cadrul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Călăraşi a fost reţinut de către poliţişti pentru infracţiunea de purtare abuzivă, după ce a fost reclamat că a lovit doi tineri adolescenţi, rezidenţi în centrul social, scrie Realitatea.net.

Incidentul a avut loc după ce copiii s-au certat cu bărbatul aflat în timpul serviciului. Concret, cei doi au fost loviţi cu palma de către bărbat, iar unul dintre tineri a sunat la poliţie reclamând agresiunea. Oamenii legii au început o anchetă, iar angajatul a fost reținut pentru 24 de ore.

„În fapt, pe fondul unor discuţii în contradictoriu, au fost agresaţi de un angajat al centrului, în vârstă de 58 de ani, aflat în timpul programului de lucru.Ulterior, în urma probatoriului administrat, faţă de bărbatul în cauză s-a luat măsura reţinerii pentru o perioadă de 24 de ore sub aspectul săvârşirii infracţiunii de purtare abuzivă.”, a anunțat Poliţia judeţeană Călăraşi.

Centrul de tip familial „Floare de Colţ” acordă adăpost copiilor și tinerilor cu dizabilităţi accentuate, medii şi uşoare, de ambele sexe, cu vârsta între 3-18 ani şi peste 18 ani, care urmează o formă de învăţământ profesional, liceal, postliceal sau universitar, potrivit portalului DGASPC Călăraşi. 

VEZI ȘI: Sorin Cîmpeanu l-a demis pe inspectorul general al ISMB

Copil de 9 ani dintr-un centru de plasament, lăsat cu mâna ruptă 14 ore

Asociaţia pentru Siguranţă Urbană şi Mediere (ASUM) Braşov a dezvăluit că un copil din centrul de plasament de la Săcele, județul Brașov, a fost lăsat cu mâna ruptă mai bine de 14 ore, în durere, fără să primească îngrijirile medicale necesare. Incidentul s-a produs la mijlocul lunii aprilie.

”Un copil în vârstă de 9 ani, aflat în grija Protecției Copilului Brașov, și-a fracturat mâna stângă. La momentul producerii evenimentului, în Casa Dale, se aflau de serviciu doi angajați ai Protecției Copilului Brașov. Gemetele de durere ale copilului, lacrimile acestuia, nu au impresionat pe nimeni, se pare! La mai bine de 14 ore de la producerea evenimentului, Vineri dimineața în jurul orelor 10, a fost solicitat un echipaj SMURD. Copilul urla de durere și brațul stâng era umflat! Echipajul SMURD care s-a deplasat la fața locului, după evaluarea și examinarea copilului, a stabilit că este o urgență de grad zero și au transportat copilul la serviciul UPU al Spitalului de Copii Brașov. Copilului i-au fost acordate îngrijirile medicale necesare și i-a fost imobilizat, în atelă ghipsată, brațul stâng! Cum este posibil așa ceva? Ce au făcut angajații care se aflau de serviciu la Casa Dale? Ce a făcut șefa Orfelinatului? Cât de inuman trebuie să fii, să nu reacționezi, în niciun fel, si să faci ceea ce trebuie? Pe noi nu ne mai miră nimic!”, precizează ASUM pe site-ul oficial. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel